ETTEVAATUST Põhjus, miks ei tohi enne magamaminekut vett juua

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Suur osa inimestest kummutab enne voodisse heitmist klaasikese vett kurgust alla, sest ees ootavad ju pikad unetunnid, mille ajal midagi ei joo. Kuid kas sa teadsid, et see võib tegelikult tervist kahjustada?

Uneeksperdid soovitavad lõpetada vee joomine kaks tundi enne magamaminekut, sest vastasel juhul katkestab see su unetsükli – organism nõuab vetsu. Kui sa pärast uuesti ei uinu, võib tekkida ka unepuudus. Noktuuria ehk pidev pissil käimine on sagedasem nende puhul, kes ei maga sügavalt – see on väga tavaline, et kui keset ööd ärkad, siis käid ühtlasi juba ka tualetis ära, sest miks mitte.

Loe ka: Kui palju kaalub sinu nahk?

Noktuuria võib põhjustada selliseid probleeme, nagu unepuudus, päevane unisus, keskendumis- ja koordinatsiooniraskused, loovuse vähenemine ja meeleolu muutumine.

Kui sa suudad magada nii, et oled enne enne magamaminekut väikse klaasi vett joonud, siis tee seda. Õige lähenemise leiad vaid teadvustades, kui palju sa enne magamaminekut jood ja kuidas see su und mõjutab. Mõtle, kui palju vett sa tarbid kogu päeva jooksul, mitte vaid enne magamaminekut. Võib-olla jood päeval liiga vähe, kui õhtul nii suur janu tuleb, kirjutab Glamour.

Loe ka: Kui su uriin näeb välja selline, siis sea sammud arsti juurde

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles