SUUR GALERII ⟩ Emotsioonid laes! Toomas Uibo esietendus tõi publikul pisarad silma

Copy

«See tõi ikka liigutuspisarad silma,» ütlesid külalised. Sel reedel toimus Palmse mõisa imekaunis pargis muusikalise lavastuse «Minul on vari» esietendus. Lavale astus lausa kolm Toomas Uibot ja sündmus meelitas kokku värvika loomingulise seltskonna. Vaata, kes käisid esietendusel ja mis toimus laval.

«Minul on vari» esietendus läks täismajale – mitte ainsatki vaba kohta. Publik elas laval toimuvale täiel rinnal kaasa. Naerukohtadel saal rõkkas ja nutukohtadel olid paljudel silmad märjad.

Loe ka seda: Saara Pius lavastusest «Minul on vari»: selle looga soovime liita meie lõhestunud ühiskonda

«Siin etenduses on kõike,» rääkis vahetult peale esietendust üks produtsentidest Hannes Soosaar. «Saab kõht kõveras naerda, aga neil, kes neid nõuka-aega mäletavad, tuli ikka pisar silma.»

Esietendusele saabus palju suviselt stiilseid külalisi ning ilus ilm näitas, et ka ülevalt poolt ollakse sündmuse õnnestumise poolel.
Esietendusele saabus palju suviselt stiilseid külalisi ning ilus ilm näitas, et ka ülevalt poolt ollakse sündmuse õnnestumise poolel. Foto: Madis Veltmann

Lisaks soositi sündmust kõrgemalt poolt – ilusamat suveõhtut olek raske ka unistustes ette kujutada. «Ilm on superhea, etendus läks just nii nagu pidi minema ja inimesed naudivad täiel rinnal,» oli Soosaar õnnelik.

«Emotsioone oli seinast seina,» muljetas teine produtsent Martti Meumers, kes on tuntud ka muusikuna. «Üks kõige jaburam stseen pärines nõukogude ajast, mil Väino Uibo käis sõpradega Ungaris. Kuidas loeti neile täiesti jaburalt sõnad peale – kuidas nõukogud kodanik peab välismaal käituma. Mida ta peab rääkima sellest kui palju siin ikka mune ja sealiha toodetakse... Praegu ei kujutaks sellist asja keegi enam ettegi! Stseeni lõpus aga võetakse veidi liiga hoogsalt napsu ja... ütleme nii, et pääsetakse üle noatera.» Selles hetkes päästis publik kõik piirid valla ja möirgas kogu südamest naerda.

Loe ka seda: VIDEO! Kuula, kui sarnaselt kõlab uus «väike Toomas Uibo»

Nopime üles teisegi laetud hetke etendusest. Olgugi, et Toomas Uibo sai kuulsaks imelise häälega laulupoisina, oli ta kooliajal ka kirglik füüsikahuviline. Eriti paelus teda elekter.

Toomas Uibo rändab Palmses lapsepõlveradu.
Toomas Uibo rändab Palmses lapsepõlveradu. Foto: Remo Tõnismäe

«Kõik see päädis sellega, et pisike Toomas tekitas koolis lühise, terve kool läks pimedaks,» muljetab Meumers. Toomas kutsuti direktori kabinetti, ta sai korralikult sugeda ja seejärel uuriti - miks ta niimoodi tegi? Ja siis tuli välja, et seal olid mängus olnud hoopis naised! Noormees tahtis ühele südamedaamile muljet avaldada ja näidata, mida ta suudab. «Direktor selle peale veidi leebus ja ütles Toomasele: «Ole sa naistega ettevaatlik!»» Selliseid elavaid stseene on etenduses hulgaliselt, sündmusi täiendavad teemadega haakuvad muusikapalad.

Loe ka seda: Toomas Uibo: «Ma pole end kunagi staarina tundnud ja loodetavasti see jääbki nii.» 

Publiku ridades hakkas silma arvukalt tuntud nägusid, kultuuriinimesi, kriitikuid ja niisama toredaid inimesi meie keskelt. Tuldi palju nii peredega kui kallimaga kahekesi. Inimesed olid end soojale suveõhtule ja romantilisele mõisale kohaselt fantaasiarikkalt riidesse pannud. Emotsioonid etendusel kerkisid taevakaareni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles