4 põhjust, miks magada küüslauguküüs padja all

Naine
Copy
Kuid magad, küüslauguküüs padja all, on uni magusam.
Kuid magad, küüslauguküüs padja all, on uni magusam. Foto: Shutterstock

Kas teadsid, et on hea mõte magada, küüslauguküüs padja all? Ja mitte seetõttu, et vampiire ja libahunte peletada – kuigi sellisel juhul oleks abi ka hõberistist voodi kohal, pühast veest ukse juures ja puust vaiast enda kõrval.

Kui hoiad küüslauku padja all, juhtuvad järgmised asjad:

Sääsed ja muud putukad lasevad jalga

Küüslauk on looduslik putukatõrjevahend. (Küüslauguvett on lihtne valmistada ja pritsida näiteks ka köögiviljadele.) Putukatele ei meeldi küüslaugulõhn, nii et nad hoiavad targu eemale.

Loe ka: Naine kaotas neid armastatud puuvilju süües 38 kilogrammi

Magad paremini

Seda abinõu on kasutatud juba ammustest aegadest. Küüslaugu tervislikud omadused hoiavad organismi infektsioonivaba, reguleerides seeläbi ka unetsüklit. Küüslauk lõdvestab ka lihaseid, sest toodab kemikaali GABA, mis annab kehale signaali, et on aeg rahuneda.

Oled tervem

Värske, toores küüslauk on tõhus bakterite ja viiruste tapja. Küüslauk on antibakteriaalne, mis tähendab, et pärsib nakkusetekitajate kasvu ja kaitseb organismi nende eest.

Loe ka: Hommikusöögid, mis aitavad liigesevalu vastu

Hingad kergemalt

Küüslauk annab kehva hingeõhu ja võib isegi kehalõhna muuta. Kuid küüslauguküüne padja alla panemine puhastab ummistunud ninakäike, nii et hingad paremini ja norskad vähem, kirjutab Buzznoble.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles