/nginx/o/2021/03/09/13669636t1h33ed.jpg)
Pruun rasv, valge rasv, hea rasv, halb rasv – võimalusi on palju. On tähtis teha selgeks, millist rasva su kehas enim on, sest see võib osutuda sõna otseses mõttes elu ja surma küsimuseks.
Pruun rasv, valge rasv, hea rasv, halb rasv – võimalusi on palju. On tähtis teha selgeks, millist rasva su kehas enim on, sest see võib osutuda sõna otseses mõttes elu ja surma küsimuseks.
Viimastel aastatel on uurijad avastanud, et rasva on mitut eri tüüpi, millel kõigil on ainulaadsed molekulaarsed omadused ja erinev mõju tervisele. Näiteks põletab pruun rasv kaloreid ja hoiab tervena. Ühe Harvardi ülikooli uuringuga tehti kindlaks, miks muutuvad mõned rasvarakud pruuniks rasvaks, teised aga ebatervislikuks valgeks rasvaks. Kui leiame viisi selle protsessi muutmiseks, oleks sellest märkimisväärselt kasu ka tervisele.