Ärka hommikuti varem ja venita end!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selle asemel, et äratuskella muudkui edasi lükata, ärka kohe üles ning valmista oma keha venituste abil päevaks ette. See on hea võimalus panna keha tööle ning alustada päeva erksalt.

Et end hommikuse venitamisega liigselt mitte stressata, on kasulik teha neid voodis! Proovi viit lihtsat, kuid tõhusat hommikust venitust, et panna veri kiiremini ringlema ja keha algavaks päevaks turgutada, kirjutas fitsugar.com.

Ülespoole ringutamine

Soovituslik on alustada päeva käte sirutamisega ülespoole – see on hea viis panemaks vere kiiremini liikuma ning äratab ka keha üles. Põimi sõrmed vaheliti ning tõsta käed lae poole, hoides pead käte vahel. Venita end pikemaks ning tunne, kuidas sa venitad igat kohta oma kehas. Loe kümneni ja võta käed rahulikult alla.

Kaela ja õlgade venitamine

Kaela ja õlgade venitamine hommikuti aitab vähendada pinget, mis võib olla halvast magamisest nendesse piirkondadesse tekkinud. Selleks, et kaela parempoolseid lihaseid venitada, vii vasak kõrv võimalikult lähedale vasakule õlale, kuid tee seda rahulikult, sest kael on õrn piirkond ning hoogne ja rutakas venitamine võib tekitada vigastusi. Hoia nii 20 sekundit ja vii pea aeglaselt paremale, venitades ka vasakpoolseid kaelalihaseid.

Lõdvestu korraks ja vii siis õlad taha ning seejärel too need ette. Siis tõsta õlad kõrgele kõrvade juurde ja pinguta lihaseid, kuid pärast paarisekundilist hoidmist lase neil lõdvalt alla kukkuda. Korda harjutusi kolm korda.

Alaselja pööramine

Alaselja pööramine on hea võimalus sealsest piirkonnast pinget maandada. Ole selili voodis, käed õlgade kõrguselt välja sirutatud. Vii vasak jalg üle keha paremale poole võimalikult kaugele, kuid jäta mõlemad õlad vastu maad. Hoia positsiooni vähemalt 30 sekundit ja seejärel vaheta poolt.

Kui kuuled, et selgroog ragiseb, siis ei tasu kartma hakata. Tee harjutusi rahulikult ning ära kasuta jõudu või üleliigset survet. Tunneta oma alaselga ja kogu keha.

Pealmise reielihase venitus

Enamus inimesi on harjunud reisi venitama seistes, kuid seda saab hõlpsasti teha ka lamades. Keera end ühe külje peale, kõverda ülemine jalg ning võta päkast käega kinni. Tõmba jalga tahapoole, venitades reie pealmist lihast.

Pinguta ka oma tuharalihaseid! Kuna reielihased on keha ühed kõige rohkem vaeva nägevad lihased, siis tasub neid venitada iga päev.

Tagumiste jalalihaste venitus

Heida selili ning tõsta üks jalg taeva poole, võttes kätega põlve tagant kinni. Hoia kuni minut aega jalga üleval, tunnetades lihaste venimist, seejärel vaheta jalga. Samuti tee pahkluudega paar ringi ühes ja teises suunas, et ka need «üles äratada».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles