EESTI MEHED ON RÄÄKINUD ⟩ «Kõrged kontsad ei ole seksikad, need on hoopis...» (5)

Kõrged kontsad, piiluvad pitsid ja kõvasti suuremaks tuunitud punahuuled - on see täna seksikas ja naiselik või hoopis hale ja odav? Foto: Kristina Herodes
Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy

Mis teeb naise naiselikuks? Noh, see on ju lihtne! Kõrged kontsad, kitsas kleit ja punane suu… Ja suu peab olema loomulikult nii suur kui võimalik – just nii, nagu slaavi insta-kaunitarid ette näitavad. Nii arvavad naised.

Aga ajad muutuvad ja nii ka see, mida tajutakse naiselikuna. Mis siin ikka mõistatada! Küsisime meeste arvamust ja see oli hoopis midagi muud... 

Kõrged kontsad on tänapäeval miski, mida mehed ei kanna. Ainult naised. Niisiis võiks arvata, et kõrge konts on midagi vaieldamatult seksikat, naiselikku ja kütkestavat… Aga võta näpust!

Loe ka seda: INTERVJUU | Kethi Uibomägi: «Kui EMOs toibusin, siis ütlesin arstile: pange mulle ükskõik mida sisse, aga ma pean...»

«Kui naisel pole mugav, siis on ju selge see, et ta seksikas olla ei saa! Tennad on naiselikud. Kõrged kontsad ei ole seksikad ega naiselikud, need on hoopis mutilikud!» (Üle keskmise kena ja edukas noormees.)

«Kontsad on selge märk ebakindlast naisest! Kui naine nii palju pingutab, et ei saa normaalselt käiagi, siis kindlasti ta mingi lahe ja enesekindel naine tegelikult ei ole!» (Kolmekümnendates naistelemmik.)

Kontsad – naiselikud või mutilikud? Mehed teavad tõde!
Kontsad – naiselikud või mutilikud? Mehed teavad tõde! Foto: Leo Lintang / PantherMedia / Leo Lintang

«Kontsad on arusaamatu asi…» mõtiskleb teadushuviline noorsand.

Meestele on müsteerium, miks naised peaksid kandma midagi, mis on ilmselgelt ebamugav. Kuid leidub siiski ka kontsafännidest mehi.

«Kõrged kontsad on vahvad – naine on tavaliselt natuke lühem, aga siis järsku kasvab nagu võluväel üle pea. Minu meelest kantakse kõrgeid kontsi hoopis liiga harva!» (Jurist.)

«Kui naine oskab kontsadel käia, annab see talle meeletu jõu. Aga naiselikkus siin asjasse ei puutu, kontsadele tõstetud ilusad jalad on hoopis naiste jõudemonstratsioon!» (Eraettevõtte juht.)

Kontsadele tõstetud ilusad jalad on hoopis naiste jõudemonstratsioon!

Vene näitlejanna Elena Kondulainen loodab kindlasti seksikana mõjuda, katsu sa sellisest väljapanekust mööda vaadata!
Vene näitlejanna Elena Kondulainen loodab kindlasti seksikana mõjuda, katsu sa sellisest väljapanekust mööda vaadata! Foto: SERGEI CHIRIKOV / EPA

Punased huuled. Oo jaa – neid on võimatu mitte märgata, kuid märkamise ja meeldimise vahele alati võrdusmärki panna ei saa.

«Punased huuled on keelumärk – ära puutu. Suudlematu naine!» (Viiekümnendates härra Saksamaalt.)

«Meik ei tee kedagi naiselikumaks,» teatab kahekümnendates mees. «Kui see just väga tagasihoidlikult tehtud pole. Keegi alles rääkis, et tal on mingi vaimne häire meigiga, ta ei suuda meigitud inimesele näkku vaadata – servast tundsin selle seisukoha ära küll!»

Loe ka seda: APPI | Pooled vallalised mehed pesevad seda vaid iga nelja kuu tagant

Mehelikud riided. Pükskostüüm on taas tõeline moehitt, ning juba Marlene Dietrichi ajast teame kontrastide jõudu – naine mehelikus riietuses muutub veelgi naiselikumaks. Kas ka meeste meelest?

«Ülikond sobib pikka kasvu ja sihvakale naisele, väike ja kurvikas muutub tädi ja turvanaise vahepealseks nähtuseks. Naiselikumaks see kedagi ei muuda.» (Noor politseinik.)

«Meesteülikonna suudavad ägedalt välja kanda väga üksikud naised. Need, kelle maneerides, liigutustes, hääles on mingi kosmiline hulk naiselikkust. Enamik ei vea välja!» (Ärimees.)

Kaunis näitlejanna Blake Lively on stiiliikoon, keda saab süüdistada härrasmees-daamide taassünnis
Kaunis näitlejanna Blake Lively on stiiliikoon, keda saab süüdistada härrasmees-daamide taassünnis Foto: Steve Ross / capital Pictures

Sügavad dekolteed. Kurvid on naiselikud, see on küll kindla peale minek! Aga võta näpust – näkku kargav naiselikkus on mehed ära tüüdanud ja mõjub pigem banaalselt kui peibutavalt.

«Tunnen tõsist ebamugavust, kui töises situatsioonis mulle rinnad näkku lükatakse. Paratamatult sa vaatad neid, pole ju võimalik mööda vaadata! Miks naised end ometi kinni ei kata?! Ja mingi lainetav suur rind ei pruugi lähivaates absoluutselt esteetiline vaatepilt olla. Kurvid on näha ka siluetist, see on palju naiselikum.» (Rahvusvahelise ettevõtte keskastmejuht.)

Loe ka seda: RANNAKAUNITARID | Talje saab silmanähtavalt saledamaks võluda - vaata, kuidas seda teha

«Kui naisel midagi öelda ei ole, on see jube hea valik! Keegi ei märka siis enam suletud suud ega tühja pilku.» (Poliitik.)

«No midagi ei tohi enam öelda, kohe oled ahistaja, eks ole! Naised kannavad, mis tahavad, kus tahavad ja millal tahavad, aga mingi hea maitse võiks siiski alles jääda. Kuskil peol, õhtusel ajal on see OK. Või suvel, puhkusel. Aga päeval ja veel meie kliimas. Jõle!» (Ärimees, kolmekümnendate lõpus.)

Pesu ja pitsid otse näkku? Pilke püüad kindlasti, aga...
Pesu ja pitsid otse näkku? Pilke püüad kindlasti, aga... Foto: SCANPIX

Pesu ja sukad. Kui miski muu ei niida, on see naiselikkuse viimane trump, mis alati peaks töötama… Aga mida ütlevad tänapäeva mehed ise?

«Pesu, mis paistab? Maitselage ja hale!» (Noor keskastmejuht.)

«Ma kindlasti vaatan, kuid sealjuures ei tunne ennast mugavalt ei mina ega see naine. Mingi kauge võõras naine – kandku! Aga kui seda teeks mu oma naine, sõber või isegi kolleeg… Ma usun, et soovitaksin tal endast rohkem lugu pidada.» (Keskealine ajakirjanik.)

«Pesu, pitsid, sukad… Seksika naise seljas väga kena. Ebakindla naise seljas abitu tähelepanu lunimine.» (Meelelahutusärimees.)

«Väga palju loeb, millest me räägime! Sukad on ilusad, aga pitsid võiksid nähtavale tulla erutava üllatusena alles siis, kui naisega midagi lähemat lahti läheb. Muidu on see sama nõme kui trammis seksida.» (Tõsine töömees.)

Mis siis on tänapäeval naiselik?

Meeste vastuste hulgast tuli esile paras hulk üllatusi. Siin valik põnevamaid vastuseid:

«XXL-suuruses kampsun – kõige seksikam ja naiselikum asi!» (Rahvusvaheliselt edukas meesmodell.)

«Loomulikkus on üle mõistuse naiselik! Sassis juuksed, meikimata nägu, paljad varbad – vastupandamatu lihtsalt.» (Suhtekorraldaja.) «Minu nõrkus on sportlikud riided – keha tuleb esile, samas näed, et naisel on elujõudu ja energiat. Tipp täitsa! Ükski kleit ja konts ei saa ligilähedalegi!» (Spetsialist, kahekümnendates.)

«Siid – nii mõnusalt langeb keha peal. Kleit võib olla kas või maani, ikka sa loed sealt figuuri. See ei tee naist üksnes naiselikuks, vaid lausa jumalikuks!» (Moelooja, neljakümnendates.)

«Gucci loomulikult!» (Sarkasmi hindav fotograaf.)

Ajab pea segi? Kuidas see võlumine ja mõjumine siis tänapäeval käima peaks, kui kindlad relvad enam ei tööta? Siiski pole kusagile kadunud ka traditsioonilise, teada-tuntud-tuttava naiselikkuse austajad:

«Taljes kleit, punased küüned, naeratavad silmad ja valge pesu.» (Turundusinimene.)

«Punane rõhutab naiselikkust, igal kujul!» (Konservatiivne härra.)

«Naiselikud on kurvid, pikad juuksed ja kleit.» (Keskealine moeekspert.)

«Naised võiksid riietuda seksikalt! Kanda rõivaid, mis rõhutavad figuuri. Ikkagi seelikud, dekolteed ja tikk-kontsad, see ei muutu mitte kunagi!» (Kolmekümnendates itaallane.)

Ja kui sind stiil üleüldse ei huvita, ei takista see vähimalgi määral naiselik olemist. Sest õnneks ei huvita see teema praegu ka enamikku meestest:

«Asi ei ole riietes, vaid naises! Kui naine on oma olemuselt naiselik, võib ta hommikul kööki tulla, mehe särk seljas, ja olla supernaiselik. Kui ta pole naiselik, siis seda julmemalt naiseliku stiiliga rõivad seda alla kriipsutavad, tulemus võib lausa eemaletõukav olla!» (Ettevõtja.)

«Naise muudab naiselikuks tema huvi mehe vastu. Vahet ei ole, mis tal seljas on ja mis värvi see on… moega pole siin mitte midagi pistmist!» (Maailmaparandaja.)

«Naiselik saab naine vaid ise olla. Riides või ilma, see ei puutu küll asjasse. Naine võib olla naiselik nii pidulikus õhtukleidis kui ka koduses kampsunis.» (Kolmekümnendates spetsialist.)

«Naise vastus: naiselik naine on enesekindel naine. Mehe vastus: naiselik naine on paljas naine.» (Noor ajakirjanik.)

Lugu ilmus mais 2019. Kevadine flirdihooaeg on taas täies hoos, nii on ka teema jälle aktuaalne. Kuidas tundub – kas inimeste vaated on vahepeal muutunud?

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles