APPI ⟩ Pooled vallalised mehed pesevad seda vaid iga nelja kuu tagant

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Vallaline elunautija
Vallaline elunautija Foto: Shutterstock

Vallalised naised võtavad selle pesemise ette oluliselt tihedamini. Aga kas piisavalt sageli? 

Enamik meist püüab järgida head hügieeni – hoida ennast, riideid ja eluruume korras ja puhastena. COVID-19 pandeemia ajal muutus sage kätepesu kõigi jaoks igapäevanormiks, desinfitseerivaid tooteid pole iial nii palju kasutatud ning pesumasinate pesutsüklid keerati kõrgematele kraadidele. 

Kuid isegi kui me arvame, et teeme enda ja oma majapidamise puhtana hoidmisel päris head tööd, leiti hiljutisest uuringust, et pooled vallalistest meestest ei pruugi seda nii hästi mõista. 

Ühendkuningriigis läbi viidud küsitluses vastasid pooled vallalised mehed ühe oma harjumuse kohta päris üllatavaid vastuseid. Selgus, et peaaegu pooled vallalistest meestest (45 protsenti) ootasid oma voodipesu pesemisega neli kuud. Veel ettevaatlikumaks tegi vastus, et 12 protsenti vallalistest teeb seda siis, kui meelde tuleb, ehk et need linad võivad küll päris pikalt pesemata olla. 

Naiste osas oli tulemus positiivsem. 60 protsenti eevatütardest vahetab voodipesu iga kahe nädala tagant. 

Miks nii harva? 

Küsimusele miks mehepojad nii harva linu pesevad, tulid ka ootamatud vastused. BBC Newsi andmetel olid peamised põhjused unustamine (67 protsenti), häirimatus (35 protsenti) ja teise komplekti voodipesu puudumine (22 protsenti). 18 protsenti ütles, et nad käivad enne magamaminekut duši all ja seetõttu nende linad ka ei määrdu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles