11 veidrat abieluseadust üle terve maailma

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Abielu- ja lahutusseadustik on maailma eri paigus erinev. Mõned praegu kehtivatest reeglitest on üsna arhailised, mõned lihtsalt üliveidrad.

MSN on kokku kogunud kõige kummalisemad abieluliiduga seonduvad seadused.

  1. 26 USA osariigis on lubatud oma nõbudega abielluda.
  2. Kui 2002. aastani oli Brasiilia meestel õigus abielu kümme päeva pärast liidu väljakuulutamist tühistada, kui selgus, et nende naine pole süütu.
  3. Prantsusmaal võib ka postuumselt abielluda, kuid selleks on vaja presidendi lubatähte ning samuti pead sa tõestama, et surnud inimene plaanis sinuga abiellu astuda.
  4. Samoas võivad naised mehest lahutada, kui too on unustanud ära naise sünnipäeva.
  5. Filipiinidel on väga, väga raske lahutada, see pole seadusega lubatud. On võimalik abielu tühistamine, kuid ka see on ääretult keeruline protseduur.
  6. Colorado osariigis on keelatud abielutülid pühapäeval.
  7. Monacos on kohustuslik oma abielu välja kuulutada, teade peab jääma linnavalitsuse tahvlile kümneks päevaks.
  8. Inglismaal pole lubatud lahutada põhjusel, et oled õnnetu. Lahutuseks pead sa tõendama kas petmise, võib tuua ka põhjenduseks ebamõistliku käitumise.
  9. Jaapanis pidid naised pärast lahutust ootama 200 päeva, enne kui võisid uuesti abielluda. Nüüd on see aeg lühem, vaid 100 päeva, aga seda ainult juhul, kui nad on rasedad. Mehed aga võivad pärast lahutust kohe järgmisse liitu astuda.
  10. Islami seaduse järgi võib paar omavahel uuesti abielluda, kuid ainult siis, kui naine on abiellunud ja lahutanud kellegi kolmandaga.
  11. Kentucky osariigis võid sa sama inimesega abielluda ainult kolm korda.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles