Levinud suhteprobleem, mis lapse sündides ligi hiilib

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Volodymyr Melnyk

Psühhoterapeut Dori Gatter räägib peamisest suhteprobleemist, mis uue ilmakodaniku saabudes paljusid kimbutab.

«Minu partner ei toeta mind nii nagu seda vajaksin,» on Gatteri sõnul peamine probleem uute kohustustega kohanedes. Uue ilmakodaniku saabudes on vaja tasakaalustada kogu oma elu: magamatus, ajapuudus, isiklik elu, väsimus ja beebiga seotud uued kohustused. Kui emb-kumb tunneb, et kaalukauss on valele poole viltu, on probleemid kiired tekkima, vahendab HuffPost. Terapeut soovitab kuhjunud frustratsioonist rääkida oma partneriga ning leida kuldne kesktee.

On selge, et alguses saab ema rohkem lapsele abiks olla (tänu toitmisele), kuid Gatteri sõnul võib leida kompromisse mujalt. «Kiigutada magama või hoolitseda mähkmevahetuse eest,» loetleb ta võimalusi, kuidas mees oma naist aidata saaks öösiti. Gatter soovitab lisaks vestelda partneritel oma lapsepõlvest - mis rolli kandis kodus ema, millist isa? Pilguheit teise lapsepõlve võib panna sind oma partnerit hoopis paremini mõistma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles