Kontsakingade kandmisel on ka plusse

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirjast Naised saab teada, et kuigi kõrgete kontsade kandmisega kaasneb mitmeid probleeme, on neil tegelikult ka selliseid mõjusid, mis - peale säärejooksu ja kõnnaku seksikamaks muutmise - kehale hoopis head teevad.
 

Kõrgetel kontsadel kõndimine pinguldab säärelihaseid ja paneb need tõhusalt tööle - ühelt poolt kaasneb sellega säärelihaste lühenemine ja Achilleuse kõõluse nõrgenemine, kuid teiselt poolt jällegi kaunid säärelihased.

Negatiivse mõju vähendamiseks tuleks vahepeal kada ka madalaid (ja sportlikke) jalatseid, samuti säärelihaseid sirutada. Achilleuse kõõluse tugevdamiseks võib proovida aga järgmist harjutust: seisa kõnnitee serval või trepil, nii et kannad on üle ääre, ja kiiguta end varvastel üles-alla.

Üks pluss on kontsadel veel. 2008. aastal uuris Verona ülikooli professor dr. Maria Cerruto ligi sadat alla 50-aastast pidevalt stilettosid kandvat naist ja leidis, et kõrgete kontsade kandmine tugevdab oluliselt vaagna- ja alakõhulihaseid.

Et kõrgetel kontsadel tasakaalus püsida, naalduvad naised veidi ettepoole ja tõmbavad n-ö saba sisse, pingutades nõnda kõhulihaseid. See kehahoiak tõhustab vaagnalihaste kokkutõmbevõimet, mis omakorda võimaldab rohkem nautida seksi, lihtsustab sünnitamist ning aitab vältida vanemas eas tekkivat uriinipidamatust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles