Arvamus: naine peaks oskama nii enda kui kodu eest hoolitseda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kindlasti ei ole mitte kõik naised sündinud täiuslikeks koduperenaisteks, kuid ilmselt paneks nii mõndagi imestama veel hiljuti ühes interneti foorumis rippunud kuulutus, milles kohalik neiu otsis endale korterikaaslast tingimusel, et viimane kõik kodutööd enda kanda võtaks.

Olgu siis tegemist naljaga või mitte, aga võimalik, et mõni preili tõepoolest pole kunagi kodus lillegi liigutanud ning ei saa – nagu ülalmainitud postituse autor enda sõnul – hakkama pesu pesemise ega triikimisega, makaronide keetmisega, tolmuimeja kasutamisega ja isegi mitte poest pesuvahendite ostmisega.

Küsisime – seda juba täiesti tõsisel toonil – 45-aastaselt Urmaselt, kas tal on oma elu jooksul tulnud tegemist teha sedavõrd saamatute naisterahvastega nagu eelnevalt kirjeldatud ning kas selline ka elukaaslaseks kõlbaks.

«On neid, kes oskavad rohkem või vähem, aga kes päris oskamatu oleks, niisugust ei ole trehvanud,» rääkis Urmas enda kokkupuudetest naistega. Teatud kodutööde tegemises – näiteks pükste viikimises, triiksärgi triikimises - usaldab mees aga igal juhul ennast rohkem kui kedagi teist: «Mitte, et naised sellega hakkama ei saa, aga mulle tundub, et ma saan paremini hakkama ...»

«Kindlasti koristamises ka osalen, kuigi selle koha pealt ootaks naisterahvastelt initsiatiivi,» lisas Urmas. Nimelt on tema arvates naise juures väga tähtsad just puhtus ja korrektsus, pidades silmas lisaks enda eest hoolitsemisele ka kodu korras hoidmist.

Samuti võiks kokkamine jääda Urmase hinnangul pigem naiste pärusmaaks, kuigi vahel naudib ta ka ise söögitegemist. Kokkuvõtlikult pooldab mees üsna traditsioonilist kodutööde jaotust. Kindlalt ütleb ta seda, et naisega, kes mitte millegagi hakkama ei saa, ta kokku elama ei koliks.

Hea lugeja, kas Sina oled kokku puutunud naistega, kes kodutöödes vähemal või rohkemal määral võhikud? Kas taoline oskamatus on mingil juhul ka aktsepteeritav?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles