Kummaline asi, mis mõjutab seda, kui edukas sa kohtingumaailmas oled

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Emad annavad üldiselt head nõu: pese hambaid, kanna puhast pesu, aja selg sirgu, ära unusta hambaid niiditada. Nüüd on selgunud veel üks põhjus, miks me peaksime rohkem oma emasid kuulama.

Uproxx kirjutab, et värske uurimistöö kinnitab: sinu kehahoiakul on tugev mõju sellele, kui edukas sa kohtingumaailmas oled.

Princetoni ülikooli teadlased leidsid, et inimesed, kes on oma kohtinguprofiili fotodel avatud ja domineeriva kehahoiakuga, tunduvad vastassugupoolele atraktiivsemad. See tähendab, et ära hoia piltidel käsi ja jalgu ristatuna ning aja selg sirgu.

«Me oleme seda märganud loomariigis – ekstra ruumi hõivamine võib olla signaal partneri meelitamiseks,» ütles uuringu autor dr Tanya Vacharkulksemsuk. «Domineeriv asend saadab potentsiaalsele partnerile sõnumi, et ma suudan tegutseda, mul on siin hierarhias oma koht.»

Uuringu tarbeks koostasid nad samale inimesele kaks eraldi kohtinguprofiili. Ühel oli foto inimesest, kes oli küürakil, teisel aga avatud, domineerivas poosis. Teine profiil oli peaaegu kaks korda edukam. Teooriat testiti ka kiirkohtingu situatsioonis ning inimesed, kes hoidsid domineerivat poosi, olid samuti kaks korda edukamad.

Seega: kuula oma ema ja hoia selg sirgu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles