Mida teha, kui sõber abiellub vale inimesega?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Piotr Marcinski/PantherMedia / Piotr Marcinski

Vaadata kõrvalt, kuidas sõber elu suurima vea teeb, pole kerge. Kuid kas kõik on ikka nii must-valge? Kuidas väljendada sõbrale muret tema suhte osas?

Meenuta endale: sinu sõber abiellub temaga, mitte sina

Ehk ei istu sulle sõbra tulevase kaasa iseloom või harjumused. Meenuta endale, et sina ei peagi nendega elama ja neid väikeseid omapärasusi sallima. Kui näed, et nende suhe peaks olema mingil põhjusel sinu sõbra heaolu kahjustav, siis võiksid sõbrale enda murest diskreetselt rääkida.

Proovi rääkida sellest sõbraga nii vara kui võimalik

Ajastus on siin väga oluline. Kui tunned muret tema liidu pärast, võta see jutuks pulmade planeerimise varajases staadiumis. Ära üllata teda sellise teadmisega vahetult enne altari ette minekut.

Kui sõber väljendab kõhklusi, siis võta jutust kinni

Kui abielluma hakkav sõber ise väljendab mingeid kõhklusi, kasuta võimalust, et ka enda mõtteid jagada. See aitab teil oll ühisel lainel ning sinu jutt ei ole sõbra jaoks nii ootamatu.

Ära tee sõbrale pikk nimekirja põhjustest

Ole nii konkreetne kui võimalik. Ära esita pikka monoloogi, võta enda mure lühidalt kokku.

Ära tee tema kaaslast maha

Proovi olla oma vestluses nii neutraalne kui võimalik. Kui vestlus muutub emotsionaalseks, kaob sellel kandev mõistlikkus. Teisele võib tunduda, et lahmid emotsioonide pealt.

Kuula oma sõpra

Kui tema jaoks ei ole sinu väljendatud mure piisav põhjendus plaanide muutmiseks, siis lepi sellega. Järelikult tema jaoks ei ole see kõik probleemiks. Lõppude lõpuks on oluline sinu sõbra õnn ja rahulolu tehtud valikuga.

Allikas: HuffingtonPost

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles