Uuring: kõige õnnelikumad abielud on pikkade meeste ja lühikeste naiste vahel

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Frank Boston/PantherMedia / Frank Boston

Lühikene mees olla pole teps mitte lihtne. Kontsertidel on raske näha, mis laval toimub, kohtinguprofiilis saad tõenäoliselt pikkuse äramärkimise peale vähem like'e ja kõrgetele riiulitele ilma redelita ei ulatu. Naisedki eelistavad pikemaid mehi. Miks see nii on?

VT kirjutab, et lühikeste meeste elu läks just raskemaks - Konkuki ülikoolis Lõuna-Korea korraldati uuring, mille tulemused viitavad, et parimad abielud on just pikkade meeste ja lühikeste naiste vahel. Muidugi on heaks abieluks vaja nii mõndagi - usaldust, kommunikatsiooni, austust, armastust. Aga arvestades, kui oluline näib olevat just pikkus kohtingukultuuris, siis tasub uurida ka seda külge.

Teadlased vaatlesid 8000 paari ning leidsid, et mehe pikkuse ja naise õnnelikkuse vahel on korrelatsioon. Mida rohkem sentimeetreid neid eraldas, seda rahulolevam oli naine. Siiski: see faktor on oluline vaid abielu esimese 18 aasta jooksul. Pärast seda momenti pole enam suurusel tähtsust.

Miks peetakse aga pikki mehi atraktiivsemateks? Põhjus peitub osati selles, kuidas ühiskond pikkasid mehi kohtleb. Uuring paljastas, et pikad mehed tunnevad end enesekindlamalt, neil on kõrgem enesehinnang, nad näivad meeldivamad. Lisaks leiavad ka tööandjad, et pikad mehed on usaldusväärsemad ja nupukamad. Seega teenivad nad tõenäolisemalt rohkem raha.

Asi on muidugi ka evolutsiooniline - vanadel aegadel tundsid naised tõmmet pikkade tugevate meeste poole, kuna nad olid paremad kütid-korilased. Lühikesed ja nõrgemad mehed oleks paremad küll töös arvutitega, kuid kahjuks polnud neid sel ajal veel leiutatud. Lühikeste meeste jaoks polnud just parimad ajad. Tom Cruise poleks kunagi naist leidnud.

Aga kurvastada ei tasu. Uuringu korraldanud teadlased märgivad, et peale pikkuse on hea suhte jaoks olulisi faktoreid palju enam. Kõige rohkem ikkagi loeb emotsionaalne side.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles