19-aastane tüdruk käib kohut: politseinikud vägistasid mind kordamööda politseiauto tagaistmel

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Anna istus kahe sõbraga parklas autos, kui politseibuss end nende kõrvale parkis. Auto topsihoidjast leitud kanep viis neiu peagi musta märgistusteta politseiauto tagaistmele. Sealt algas Anna jaoks tema elu jubedaim öö.

Brooklynist pärit Anna veetis tihti reedeõhtuti aega sõpradega ringi sõites. 2017. aasta 15. septembri õhtu lõppes tema jaoks olukorraga, mida siiani näinud vaid filmidest.

Kaks politseiniku, kes Anna politseiautosse juhatasid, vägistasid kordamööda 18-aastast kinnipeetut. Rünnakute ajal sõitis üks politseinik autoga mööda pimedaid tänavaid, seejärel peeti korraks kinni, et kohti vahetada. Anna käed olid samal ajal raudus. 

Turvakaamerate video näitab, kuidas ligi tund hiljem, mõneminutilise sõidu kaugusel kinnipidamiskohast, visati Anna tee äärde. Anna laenas möödujalt telefoni, et sõbrale helistada.

Politsei ei arreteerinud Annat ametlikult, kinnipidamise kohta pole tehtud ühtegi märget ega täidetud ühtegi aruannet, kirjutab Buzzfeed. Haigla aruande kohaselt saabus Anna mõni tund pärast väidetavat intsidenti haiglasse ning ütles, et teda on vägistatud. Naiselt kogutud DNA klappis kahe politseiniku, 37-aastase Eddie Martinsi ja 33-aastase Richard Halliga, kes töötasid Brooklyni narkorühmas. Mõlemad on ametist tagandatud ning said vägistamissüüdistuse. 

Lubatud kuritegu?

Anna uskus, et see on lihtne kaasus – kaks politseiniku kasutasid seksuaalselt ära kinnipeetud isikut. Siis selgus, et New York on üks 35 osariigist, kus seadus ei keela politseinikel kinnipeetuga vahekorda astuda, kui kinnipeetu sellega nõus on. 

Anna ja tema advokaat Michael David jagavad meelsasti meediaväljaannetele infokilde ning jagavad protsessi käekäiku ka sotsiaalmeedia kanalites. Eesmärk on tõmmata tähelepanu taolisele tegevusele ning ärgitada avalikkust selle vastu protestima. Rahvas on organiseerinud meeleavaldusi, et näidata enda poolehoidu Annale. Aktivistid kasutavad sotsiaalmeedias sellest rääkides teemaviidet #policetoo ehk #politseika.

Hetkel 19-aastane Anna elab süüdistatud endiste politsenike kolleegide naabruses ning neiu sõnul näeb ta maja ligiduses pidevalt politseiautosid parkimas. Tänaseks on peetud hulk ülekuulamisi, tuhnitud Anna sotsiaalmeedias ning ilmselt kulub kohtuistungini veel mitu kuud. Politseinike advokaat rõhub jätkuvalt kohtuasja tühistamisele, viidates Anna sotsiaalmeedia kuvandile ja võimele valetada. Lisaks viidatakse Anna ütluste vastuolulisusele detailidest rääkides. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles