Šoti rahvuspoeet aitab koguda toetust Eestis vägivalla all kannatavatele naistele

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Burns
Robert Burns Foto: AKG Images / Scanpix

Briti-Eesti Kaubanduskoda korraldab Tallinnas 25. aastat järjest heategevuslikku õhtusööki, millega tähistatakse šoti rahvuspoeedi Robert Burnsi elu ja loomingut. Burns Night Supper on sündmus, mille puhul šotlased ja šoti kultuuri austajad üle maailma kogunevad jaanuari viimastel päevadel, et tõsta toost Šoti rahvuspoeedi Robert Burnsi auks. 

Suurejoonelise sündmuse lahutamatuks osaks on šoti rahvussöök haggis, ehtne šoti viski, muusika, Robert Burnsi luuletused ning heategevus. Šotimaalt on sündmuse tähistamiseks Eestisse kohale lendanud torupillimees, keiliansambel ja ehtne haggis. The Midgies Ceilidh Band on nii Šotimaal kui üle mere oma muusikaga kuulajaid rõõmustanud juba üle kahekümne aasta. Õhtusöögi lõpetab heategevuslik oksjon ja traditsiooniline lõpulaul «Auld Lang Syne».

Sel aastal on Briti-Eesti Kaubanduskoda otsustanud oma liikmetega tunnustada Naiste Tugi- ja Teabekeskust ning koguda nende tegevusele toetust. Naiste Tugi- ja Teabekeskus aitab naisi, kes kannatavad koduvägivalla all. Nende eesmärgiks on luua tingimused, mis peatavad koduvägivalla tekkepõhjused ja pakuvad laiakülgset abi naistele, kes püüavad lähisuhtevägivallast pääseda. Tugikeskuse toetamiseks saab teha annetusi nende heategevuskontole: MTÜ Naiste Tugi- ja Teabekeskus, Swedbank EE912200221019998649.

Burns Night Supper toimub 26. jaanuaril Mustpeade Majas algusega kell 19.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles