Kuus saladust kuumaks seksiks pikaajalises suhtes

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Suhte esimestel aastatel on seks tuline ja kirglik. Kuidas saavad abieluinimesed ja pikas püsisuhtes partnerid kirge aastaid elus hoida? Seksikast pesust ja seksinippidest võib abi olla, kuid tegelikult sõltub pikaajaline iha rohkem haavatavusest.

Miks on nii raske olla haavatav? Enamasti on paaridel vastuolu lähedusevajaduse ja iseseisvusvajaduse vahel, kirjutab Psychology Today. Iga inimene peab ise otsustama, kui palju on ta nõus oma iseseisvusest loobuma, et saada partneriga võimalikult lähedaseks. Väga tihti on partnerite vajadused erinevad ja kui näiteks üks tahab sagedamini seksida (otsib lähedust) siis teine tahab pühenduda palju tööle (tahab hingamisruumi). Või siis tahab üks palju koos aega veeta ja rääkida (otsib lähedust), kuid teine tahab maratoniks treenida (tahab iseseisvust).

Ka seks jääb pahatihti selle probleemi vahele. Kui omavaheline suhtlus jääb puudulikuks ja partnerid ei oska väljendada, kui palju lähedust või iseseisvust nad vajavad, on seksuaalne lähedus see kriitiline ala, mis esimesena pihta saab. Võimuvõitluses ei pruugi seks üldse ära jääda, aga selle tulemuseks võib olla mitterahuldav seksuaalelu.

Näiteks - kui paar on liiga lähedane ja kosutavateks erinevusteks ei jää ruumi, võib seks kujuneda väheerootiliseks ja magedaks, nii et see ei paku enam palju huvi. Teisest käest - kui partnerid jäävad liiga kaugeks, siis võib seks kujuneda mehhaaniliseks, sest selles on vähe intiimsust ja tõelist lähedust.

Siin on meetodeid, kuidas seksi sellest võimuvõitlusest eraldada:

Avasta oma partnerit üha uuesti ja uuesti. Pane tähele, et sinu partneris võib olla rohkemat kui sa arvad. Sama kehtib ka sinu eelduste kohta, mida ta voodis tahab - küsi uuesti.

Austa erinevusi, mis on väheolulised. Kui sinu abikaasale meeldib midagi teha omamoodi (näiteks lõikab ta kala teisi kui sina), siis ei ole mõtet selle üle pidevalt vaielda. See vaid näitab, et te tahate teineteist kontrollida. Kui te ei suuda sellistest asjadest lahti lasta, on raske naudingutele alluda.

Aeg ei ole probleem. Seksipuudus ei sõltu kunagi sellest, et teil on vähe aega. Kui paaridega lähemalt vestelda, tuleb alati välja, et neil on päeva jooksul piisavalt hetki, mil seksida.

Rääkige rahasuhted õiglaselt läbi. Kui üks partneritest võimutseb ja kontrollib teist rahaga, ei jäägi teisel muud üle, kui teda vastu seksiga manipuleerida.

Küsi seda, mida sa voodis tahad, mitte ära virise selle üle, mida sa ei saa.

Pühendu kallimale naudingu pakkumisele nii, nagu ta seda palub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles