Seitse põhjust, miks sa keset ööd üles ärkad

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Öösel üles ärkamine on paras nuhtlus ja mida sagedamini seda juhtub, seda väsinum sa järgmine päev oled. Kuid millest võib see olla tingitud?

  1. Su magamistuba on liiga külm või kuum. Hea magamistemperatuur 18-21 kraadi, kirjutab Business Insider.
  2. Sul on ekseem. Kui sind kimbutab nahalööve, siis paraku just öösel muutub see hullemaks. Konsulteeri arstiga, kes kirjutab sulle vajaliku preparaadi.
  3. Sul on rahutute jalgade sündroom. Kuni 10 protsenti inimestes kannatab selle all. Abi võib saada jällegi arstilt.
  4. Sul on liiga kõva madrats. Liiga kõva madrats võib tekitada lisapinget puusadele, õlgadele ja alaseljale.
  5. Sa käid tihti vetsus. See on normaalne, kui sa oled rase, kuid kui seda juhtub pidevalt, siis võid kannatada noktuuria käes. Proovi ka enne magama minekut vähe vedelikku tarbida.
  6. Sa jood liiga palju alkoholi. Sa võid arvata, et paar klaasi veini ei tee midagi, kuid tegelikult häirib see arvestatavalt sinu und. Proovi enne magama minekut mitte alkoholi tarbida.
  7. Sul on stress. Stress tekitab samuti unehäireid ja öist üles ärkamist. Proovi enne voodisse minekut kuulata rahustavat muusikat või lugeda raamatut.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles