Üheksa märki, mis näitavad, et oled heas vormis

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lihtne on mõõta oma vormi selle järgi, kui palju käia jooksmas või jõusaalis, kuid tegelikult võib ka igapäevaste tegevustega ennast märkamatult vormis hoida.

Mõned märgid, mis viitavad heale vormile ja mis ei sõltu trennist.

  1. Sa saad oma varbaid puudutada. Painduvus on hea vormi puhul väga oluline. Kui sa suudad kummardades puudutada oma varbaid, siis on sul ka väiksem vigastuste ja lihasvalu tõenäosus, kirjutab Business Insider.
  2. Su südamerütm normaliseerub peale trenni kiiresti. Mida kiiremini sa saad tagasi oma normaalse südamerütmi, seda parem vorm sul on. Kui sa peale jooksmist veel viis minutit hingeldad, siis jätab su vorm soovida.
  3. Sul ei ole kõhukest ega nähtavat pekki. Kui sul on kõhuke, siis tähendab, et sul on ülemäärast rasva, mis ei ole hea üldisele tervisele. Peale selle on kõhurasv halb siseelunditele.
  4. Su keha liigub vabalt ja kergelt. Kui ette kummardamine või mõni muu liigutus tekitab sulle ebamugavust ja valu, siis jätab su vorm paraku soovida.
  5. Sa hakkad higistama kohe trenni alguses. Kiputakse arvama vastupidi – mida hiljem hakkad higistama, seda parem vorm on, see aga pole nii. Kohene higistamine võib tuleneda sellest, et su keha on harjunud sporti tegema ja hakkab ka seetõttu varem higistama.
  6. Sa jõuad teha igapäevatoimetusi. Ehk sa jõuad ilma kõrvalise abita teha ära kõik päevased toimetused, ilma et sa tunneks ennast õhtuks rampväsinud.
  7. Sul on hea rüht. Sirge ja tugev rüht viitab ka heale füüsilisele tervisele.
  8. Sa teed sporti ka lihtsalt lõbu pärast. Sa näiteks käid jalgpallitrennis või teed midagi muud oma sõpradega, millega kaasneb füüsiline pingutus. See tagab ka hea vormi!
  9. Sa ei istu kogu päev. Sa kõnnid päeva jooksul ringi või jalutad õhtul töölt koju. Istuva töö puhul on füüsiline aktiivsus eriti oluline.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles