Seitse põhjust, miks vaatamata trennile kehakaal ei lange

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Kas teed hoolsasti vähemalt kolm korda nädalas trenni ja üritad süüa tervislikult, kuid kaal ikka ei lange? 

Mõni põhjus, miks sa alla ei võta.

  1. Toitud valesti. Kui sooviks on kaalust alla võtmine, siis esimene asi, mida peab jälgima, on toitumine, kirjutab Health. See oleneb kehatüübist, kaalust ja ainevahetusest, kuid proovi süüa tervislikult. Söö süsivesikuid (pruun riis, kartul) neil päevadel, kui teed trenni. Teistel päevadel söö pigem proteiinirikkaid toite ja juurvilju. Väldi suhkrut, saiatooteid ja töödeldud toitu.
  2. Sööd liiga palju. Valdavalt põletad kaloreid rohkem kui tarbid. Söö siis, kui on nälg, kuid söö tervislikku toitu ja aeglaselt.
  3. Teed liiga palju kardiotrenni. Kardiotrenn on küll oluline, see hoiab südame terve ja kiirendab ainevahetust. Kuid kui jooksed iga päev 10 kilomeetrit, võib see isegi kahjuks tulla, sest vähendab lihasmassi, mille tõttu võib kalorite põletamine aeglustuda. Pealegi võib pidev kardiotrenn teha rohkem näljaseks.
  4. Ei tee jõutrenni. Kaal väheneb kõige tõhusamalt ikkagi treeninguid kombineerides. Võid jätkata jooksmisega, kuid lisa sinna raskuste tõstmine, see aitab paremini rasva põletada.
  5. Ei tee piisavalt trenni. See, et oled kaks tundi jõusaalis, ei tähenda, et palju kaloreid põletad. Pead ka intensiivselt trenni tegema. Kui tahad alla võtta, siis tund päevas on kõige tõhusam.
  6. Ei võta aega taastumiseks. Keha vajab puhkust. Puhkus ja taastumine on sama olulised, kui trenn ise.
  7. Oled liialt stressis. Kui keha on stressis, hakkab ta tootma stressihormooni, mis aga ei lase korralikult rasva põletada. Tegele enne stressi maandamise ja siis trenniga.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles