Tselluliit pole vaid iluviga

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tselluliit kimbutab 80 protsenti naistest.
Tselluliit kimbutab 80 protsenti naistest. Foto: National Pictures/ScanPix

Endokrinoloog Marju Pasti sõnul on tselluliidi korral häiritud loomulik ainevahetus nahaaluses koes, mis tähendab, et sinna kuhjuvad ka jääkained, saab teada ajakirja Tervis Pluss aprillinumbrist.

Siiski tõdes Past, et tervisele ohtlikus koguses toksiinide kuhjumiseks peab kaaluindeks olema väga suur.

Marju Pasti sõnul soodustavad tselluliidi teket peamiselt hormonaalsed muutused (nt. murdeeas, raseduse teisel poolel ja menopausi ajal), tasakaalustamata dieet või liigsöömine ning lümfi- ja verevoolu häired.

Roosmarii ilu- ja tervisekeskuse endermoloog Helina Vende selgitusel tähendab tselluliit seda, et vastavas piirkonnas on lümfiringe häiritud ning organism pole suutnud ainevahetusjääke kehast välja viia - koos suurenenud rasvarakkudega moodustavad need siis nahaaluses koes tihke massi.

Võrreldes kõhusisese rasvkoega allub nahaalune rasvkude Helina Vende sõnul hoopis halvemini kaalulangetamise manipulatsioonidele, kuid kui hormonaalset ega geneetilist poolt ei saa me väga palju muuta, siis lümfiringlust saame ikka mõjutada.

Lümf liigub peamiselt suurte lihaste jõul ning seetõttu soovitab Vende teha kükke või kõndida trepist, kaks astet korraga. Kõige hullem on aga loomulikult pidev istumine, eriti jalg üle põlve, jalad risti või pepu all.

Kuigi Helina Vende rõhutab, et igasugune tselluliit on märguanne, et keha ei suuda kuhjunud jääkainetega hakkama saada, leidub seda Marju Pasti sõnul hormonaalse seisu ja naha struktuuri iseärasuste tõttu pea igal naisel ning see ei kujuta endast nii suurt terviseohtu ega ole ka nii suur kosmeetiline probleem, et peaksime ennast piinlikult tundma.

Hea lugeja, anna meile teada, kas tselluliit on Sinu jaoks väga suur probleem ning kuidas oled sellega võidelnud? Mis on osutunud efektiivseks ning mis mitte?

Kõigi vastajate vahel loosime järgmisel esmaspäeval, 2. mail välja kaks Avoni Solutions sarja uut tselluliidikreemi Cellu-Sculpt 3X (150 ml, hind 13.35 €).

Kolme rullikuga massaažiotsikuga hooldus aitab siluda lohukesi ja vähendada tselluliiti, ergutab probleemsete piirkondade mikrovereringet ning sisaldab oliivilehtede ekstrakti, mis on tuntud antioksüdant.

Et saaksid loosimises osaleda, sisesta kommentaari juurde ka oma mailiaadress, mis on nähtav vaid toimetusele. Või siis saada mail aadressile naine@postimees.ee või kirjuta meie Facebooki lehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles