Naine vallandati töölt tugeva menstruatsiooni tõttu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Piotr Marcinski / PantherMedia / Scanpix

Igale naisele on tuttav olukord, mil muretseda menstruatsiooni ajal lekkimise pärast. Tuleb välja, et lisaks piinlikkusele võid seetõttu ka vallandatud saada.

Georgias elav ja töötav Alisha Coleman kaebas kohtusse enda tööandja, kes vallandas ta menstruaalvere lekkimise pärast. Naise sõnul lasti ta lahti 2016. aastal peale kahte intsidenti, mil menopausi-eelselt tekkinud tugevate menstruatsioonide käigus tööl pisut verd lekkis. Naine saab kohtuasjas abi Ameerika Tsiviilvabaduse ühenduselt, vahendab Women´s Health.

Kohalik kohus sulges juhtumi, kuid naine kaebas otsuse edasi. Kohtus vaieldes on käinud läbi arutelu, kuidas menstrueerimine peaks olema sätestatud inimõigustes. Naine selgitab, et armastas oma tööd ning verelekke tõttu vallandamine on alandav. Ta ei soovi, et ükski naine seda tundma peaks ja seetõttu võitleb selle eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles