Neli toiduainet, mis aitavad keskenduda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Oled ärgates unine, kuid on vaja kohe keskenduda? Fox News Health on reastanud neli toitu, mida süües on võimalik unisusest lahti murda. 

1. Õunad.

Oma kõrge kiudainete ja loodusliku suhkrusisalduse tõttu on õunaga parim päeva  alustada. Õuntes sisalduv glükoos imendub aeglaselt verre ning annab pikemaajalise energiasüsti. Uuringud näitavad ka, et nendes sisalduv kvertsetiin aitab närvihaigusi eemal hoida.

2. Avokaadod.

Paljud uuringud on näidanud, et avokaado võib tõsta luteiini taset ajus, suurendades tähelepanuvõimet. Avokaadod sisaldavad rasva, mis aitab informatsioonil närvide kaudu ajju jõuda. 

3. Hommikusöök.

Hommikusöök pole küll konkreetne toiduaine, kuid siiski kõige olulisem algus päevale. Hommikueine aitab kaasa lühimälu säilimisele. Uuringud on näidanud, et õpilased, kes enne olulisi kontrolltöid söövad, suudavad need sooritada paremale hindele.

4. Rohelised taimed.

Spinat, lehtkapsas ja naeris on rikkalikult täis folaate, mis aitavad ajul töötada täisvõimsusel. Uuringu käigus avastati, et madal folaaditase organismis soodustab depressiooni teket.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles