Kas haiguse ajal võib trenni teha?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Regulaarne treening tagab tavaliselt tervema ja tugevama immuunsüsteemi, aga sellegi poolest võid vahepeal avastada, et sa ei tunne ennast suurepäraselt või su tervis ei ole sada protsenti hea. 

Kas sellises olukorras peaks trenni tegema või mitte? Seda saad ainult sina oma enesetunde põhjal otsustada, vahendab Hello Healthy. Siin on mõned asjad, mida võiksid arvesse võtta.

Hinda oma sümptomeid

Mitte kõik sümptomid ei ole võrdselt halvad. Enamik arstidest soovitavad hinnata, kas sümptomid on kaelast ülespoole nagu nuuskamine, aevastamine, kurk haige vms. Sellisel juhul võid proovida ennast natukene liigutada, kui sa tahad. Kui sümptomid on kaelast allapoole nagu kõhulahtisus, oksendamine, köhimine, valud ja palavik, siis on parem trenn vahele jätta, sest sa oled niigi palju vedelikku juba kaotanud ja liigne pingutus võib paranemist edasi lükata.

Jälgi trenni intensiivsust

Tavaliselt on nii, et haigena ei suuda sa teha sama intensiivsusega trenni kui tervena. Proovi joogat, kõndimist või muud väga kerget treeningut. Kõige olulisem on juua hästi palju vett ja kuulata oma keha, kas trenn mõjub su enesetundele antud juhul hästi või halvasti.

Võimalusel väldi jõusaali

Austusest teiste inimeste vastu ei ole mõtet haigena jõusaali minna. Esiteks on sul kodus lihtsam, kui tekib vajadus nuusata või natuke pikemat pausi teha. Kui sa kibeled kodust välja, siis mine jaluta natukene värske õhu käes, aga mitte liiga kaugele, et vajadusel kohe tagasi teki alla pugeda.

Küsi spetsialisti käest nõu         

Kui sa ei ole kindel, kas sa tohiksid või ei tohiks trenni teha, siis küsi oma arsti käest nõu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles