Kaheksa asja, mida edukad inimesed teevad hommikul enne kella kaheksat

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Nendest asjadest on kasu kõigile, isegi siis, kui sa ei ole hommikuinimene ja ei tõuse enne kella kaheksat. 

Pooled lugejad ilmselt mõtlevad, et ­­«appi, ma ei hakka kunagi hommikul maratoni jooksma» või «ma ei suuda hommikul enne kaheksat üldse ärgata, lisaks vajan ma umbes viis tassi kohvi, et ennast hommikul käima saada». Sa ei ole üksinda, praegusel ajal on väga populaarne õhtuti igasuguseid ekraane vaadata, mis on inimese magamaminekuaja hoopis hilisemaks lükanud, kui see oli varem.

Samas on tehtud nii palju uuringuid just selle kohta, et inimesed on hommikul kõige produktiivsemad, vahendab Self. Need tunnid pärast ärkamist ja enne kodust väljumist võiks olla päeva kõige tegusam aeg. Edukad inimesed oskavad seda aega targasti ära kasutada. Siin on kaheksa asja, mida sina saad teha, et olla hommikul enne kaheksat edukate inimeste jälgedes.

  1. Liiguta ennast. Sea endale eesmärk iga hommik kas või 20 minutit enda keha liigutada. Kasuta ära seda aega hommikul, kus sind ei sega mitte keegi ja sind ei paina töö või kodused asjad, millega sa peaksid kohe tegelema.
  2. Mediteeri. Selleks ei ole sul vaja tund aega vaikust ja rahu, piisab paarist minutist. Hinga sügavalt sisse ja välja ning loe mõlema tegevuse juures neljani. See aeg ei ole mõeldud selleks, et probleeme lahendada, vaid selleks, et puhastada oma mõistus ja tekitada ruumi uutele mõtetele.
  3. Söö ja joo midagi. See kõlab liiga lihtsalt, aga täisväärtuslik tervislik toit ja vähemalt kolm klaasi vett päeva alguses vähendavad stressi ja pinget ning aitavad sul päeva jooksul paremini keskenduda. Hommikusöögis võiks olla piisav kogus valku ja häid rasvu, et su kõht kenasti lõunani täis püsiks.
  4. Ole positiivne, pane paika päeva eesmärgid ja kavatsused. Igat päeva võiks alustada positiivsete mõtetega, kas tagasivaatavalt eelmise päeva saavutuste üle või tänulikkuse tundega. Pane paika, mis on su selle päeva eesmärgid, näiteks «täna söön ma ainult tervislikult» või «ma keskendun täna sellele ülesandele, et see tehtud saaks». Päeva jooksul hakkad sa selgemini tajuma neid momente, mis sa hommikul eesmärgiks seadsid. Need õnnestumised loovad rahulolu- ja heaolutunde.
  5. Planeeri. Kui sa tead, mida sa päeva jooksul saavutada tahad, siis on aeg paika panna strateegia, kuidas need teoks teha. Kasuta hommikutunde selleks, et panna kirja kõik asjad, mida sa plaanid päeval teha ja lisa vajadusel, kuidas sa neid asju teed. Nii oled sa tegelikult asjadest ees ja tead, milleks ennast ette valmistada.
  6. Tee kõige raskem ülesanne esimesena. Väga lihtne on alustada väikestest ülesannetest ja need kaelast ära saada, aga mida päev edasi, seda rohkem tuleb meil mõttesse, et me ei saa ja ei taha osasid asju teha. Võta hommikul esimese asjana ette kõige suurem ja raskem ülesanne ning tee see ära.
  7. Loo endale traditsioon. See võiks olla midagi meeldivad, mida sa igal hommikul hea meelega teed. Kui sa naudid muusikat, siis võta aega, et kuulata ja nautida muusikat või mine jaluta koeraga, kirjuta päevikut, venita mõned minutid või joonista midagi. Alusta oma päeva iga kord sama asjaga ja see aitab su meeled päeva alguses kohe tööle panna.
  8. Tõuse hommikul tund aega varem. Kõige suurem asi, mis takistab edukat hommikut on äratuskella edasi lükkamine. Sellest ei piisa, kui sa jätad endale hommikul napilt aega, et kõik asjad valmis jõuda. Mine õhtul varem magama, sest uni on väga tähtis ja pane oma äratuskell tund aega varem helisema. Kõik selleks, et järgmine päev edukas olla.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles