Kaheksa lihtsat nippi tervisliku eluviisiga inimestelt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Siin on tervislike inimeste nipid, mille jaoks ei ole tarvis personaaltreenerit või mis ei käsi sul süüa ainult kapsalehti. Tegemist on lihtsate nippide, millega saad kohe alustada, et teha esimesed sammud tervisliku elustiili poole. 

Tervislik elustiil on kõigile kättesaadav, vahendab Glamour Magazine. 

  1. Tervislikud inimesed liiguvad palju. See ei tule kellelegi üllatusena, et liikumine on tervise võti. Tervislikud inimesed jalutavad, kui on võimalus, nad ei lähe liftiga, kui saab treppidest. Sellised väikesed asjad määravad päeva lõpuks, kui palju keegi energiat kulutab.
  2. Nad kasutavad palju vürtse. Nende maitseainete riiulist võib leida vürtse nii toidu maitsestamiseks, kui ka kehale lisaenergia andmiseks. Eriliselt hästi pidi tervisele mõjuma kurkumi lisamine toitudele.
  3. Nad magavad ilma tehnoloogiata. Teadlased leidsid, et 95 protsenti inimestest, kes jäävad magama televiisorit vaadates või internetis surfates, ei puhka ennast välja.
  4. Nad teevad jõutreeningut. Lisaks jooksutrennidele on väga oluline hoida oma lihased töös. Tõsta raskusi või tee näiteks kükke, elujõulised lihased on terve keha aluseks.
  5. Nad mediteerivad. Ka väga paljud kuulsused on öelnud, et mediteerimine aitab väsimuse ja masendusmõtete vastu, lisaks on see tasuta.
  6. Nad jälgivad oma rühti. Kas sa mäletad, kuidas vanemad sulle korrutasid, et sa istuksid sirge seljaga? Selles on tõde sees. Halb rüht võib põhjustada pea- ja seljavalu.
  7. Nad on iseenda vastu head. Mõtle nii, kui su sõbral on midagi halvasti, kas sa kurjustaksid temaga veel või teeksid midagi, et ta tuju paremaks läheks? Teadlased on välja selgitanud, et hea mentaalse tervise, une, treeningu ja tervisliku toitumise vahel on seos, mis tähendab, et tervislikud inimesed aktsepteerivad oma vigu kergemini ja on iseenda suhtes sõbralikumad.
  8. Nad teevad toidu osas tarku valikuid. Kui sa oled näiteks suur magusasõber, siis hoia enda läheduses alati banaane, pähkleid või muud magusat, mida suure isu korral näksida. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles