Kümme positiivset asja, mida on lastelt trenni kohta õppida

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Nippe õigesti treenimiseks võid edukalt õppida oma lastelt. Kas oled vaadanud väikest last midagi tegemas? Ta keskendub täielikult ja põhjalikult oma tegevusele, võtmata seda samas üleliia tõsiselt. Täpselt samasuguse suhtumisega soovitame läheneda treeningule.

Siit sulle treeningnipid, mida iga laps teab, kuid sina ise oled juba unustanud:

1. Kõike saab võtta mänguna

Miks treenida iga päev ühte moodi, tundes igavust ja luues sellega ebasobivat rutiini? Muuda treening lõbusaks: proovi püstitada endale ise rekordeid, valida vahel teine treeningmeetod või käi jalutamas tundmatutes kohtades.

2. Ära kõnni, kui sa saaksid joosta

Iga päev on täis võimalusi parandada oma treenitust. See on tihedalt seotud ütlusega «ära sõida, kui saaksid kõndida».

3. Kui sulle ei maitse, siis ära söö

Jõudes eesmärgini nõnda, et valitud menüü sulle endale sugugi ei meeldi, oled varsti tagasi seal, kust alustasid. Tervislik toitumine tähendab ka selle nautimist ning armastama õppimist.

4. Naermine on terviseks

Lapsed teavad vaistlikult, et naermine aitab nii vererõhu normaliseerumise kui ka eesmärkide saavutamisele kaasa. Naeratamine ning oma tegevuse nautimine mõjuvad üksnes positiivselt.

5. Mäng on oluline

Me võtame oma kohustusi ja ülesandeid nii tõsiselt, et unustame selle käigus ära aja iseenda jaoks. Puhkamine ja enese heaolule pühendamine mõjub äärmiselt positiivselt inimese tervisele. Lisaks aitab see olla hiljem keskendunud ja motiveeritud.

6. Maailm peaks olema täis värve

Eriti see maailm, mis vaatab vastu sinu söögitaldrikult. Pane sinna nii värvilist toitu, kui võimalik. Mida rohkem looduslikult värvilisi toite, seda tervislikum menüü. Nii saad kindel olla, et keha saab kõik vajalikud toitained, vitamiinid ja mineraalid.

7. Sõpradega koos on alati lõbusam

Koosolemine annab jõudu juurde. Töötamine koos teiste inimestega või nendega vabaaja veetmine on võrreldav mängukaaslaste omamisega.

8. Seiklused ootavad meid väljas, mitte toas

Iga laps teab, et väljas on palju lõbusam kui sees – värske õhk, palju ruumi, piiramatult huvitavaid võimalusi. Neid ei ole võimalik leida väikeses, suletud jõusaalis. Ava uks ja hinga värsket õhku.

9. Kõik on võimalik

Ausalt, ei mingit enesehaletsust, enda mahategemist, kritiseerimist, muretsemist ega destruktiivseid mõtteid. Laps leiab, et ta saab ja võib kõike teha. Ja tead mis? Neil on selles osas õigus.

10. Sul on kogu elu alles ees

Õige! Ning nüüd on sul võimalus teha kõike edaspidi õigesti!

Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles