Viis põhjust, miks kohe praegu tantsida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tantsimine on hea viis olla kehaliselt aktiivne ja end vormis hoida nii vaimselt kui ka füüsiliselt. Siin on viis põhjust, miks kohe praegu tantsida!

  1. Tantsuline tegevus hävitab stressihormoone ja aitab igapäevamuredest korraks eemale saada, tekitades meis parema enesetunde. Kuna tantsu juurde käib üldjuhul ka hea muusika, mõjutab ka see meie meeleolu ja loovust.
  2. Tantsimine täiustab kehalist vormi – kiirendab ainevahetust ja rasvarakkudesse kogunenud toksiinide liikvele minekut, suurendab mürkide väljutamist kehast ja aitab vältida veenilaiendite teket või paistetust. Kuna tantsides pingutame end füüsiliselt ja treenime pea kõiki lihasgruppe, siis saame oma lihaste toonust tõsta.
  3. Tantsimine on hea viis parandada enda painduvust, vastupidavust ja jõudu.
  4. Kindlasti on tantsimise juures üks ilusamaid asju ilus rüht ja kehahoiak – treenitud sirge selg ja õige kehahoiak aitavad omakorda vältida seljaprobleeme.
  5. Lisaks eelnevale arendab tantsimine ka kordinatsiooni ja rütmitunnetust, mis tulevad kindlasti ka trenniväliselt kasuks. Tantsustiilide ja trennide valik on suur, seega iga tantsuhuviline peaks leidma omale meelepärase.

Tantsimine, mis on lisaks mõnus, lõbus ja loov tegevus, on hea viis end vormis hoida ja liigutada, avaldades ka mitmekülgselt positiivset mõju meie kehale, vaimsele ja füüsilise tervisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles