Viis põhjust, miks juba täna oma partneriga jalutama minna

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Jalutamine on kohati väga alahinnatud ajaviide. Samas aitab jalutamine hoida vormis ning liikumises, lisaks on koos kõndimisel palju positiivseid mõjusid ka sinu ja su partneri suhtele.

Female First nimetab viis põhjust, miks juba täna võiks kallimal käest kinni võtta ja temaga välja jalutama minna.

1. Te saate rääkida. Koos jalutamine soodustab teievahelist kommunikatsiooni. Koos joostes oleksite te ehk liiga hingetud, et rääkida, kuid kõndides on teil mõlemal piisavalt mahvi, et ka juttu puhuda. See on ideaalne hetk, mil jagada, mis teil päeva jooksul juhtunud on ning muljeid vahetada. Samuti on nii hea kõik südamelt ära öelda ja õhku puhastada.

2. Teil tekib ühine harjumus. Kui te jagate koos mõnd harjumust, on see suhtele ainult kasulik. Paljudel paaridel tekivad halvad harjumused, näiteks koos aega diivanil istudes veeta või süüa vaid poolfabrikaate. Jalutamine on aga tervislik harjumus ning aja edenedes avastate mõlemad, et ootate juba seda hetke päevas.

3. Teie tuju paraneb. Jalutamine tekitab heatujuhormoone, nii et teie tuju ainult paraneb. See tähendab, et ka võimalikud probleemid saavad positiivsema lahenduse, kuna eluraskustele on alati parem läheneda rõõmsa meelega.

4. See vähendab depressiooni. Kui sina või su partner kannatate tujulanguse all, on jalutamine hea viis depressiooni leevendada. Kõndides sunnite te aju mõnuhormoone vabastama, milleks muidu ravimite abi kasutatakse.

5. See vähendab stressi. Koos jalutades vähendate te mõlemad stressi. Pead tuulutama minnes asetate te end stressitekitavast keskkonnast (näiteks töö või kodu) eemale, kuid samas on kaasas sinuga inimene, keda sa usaldad ja kes sind kuulab. Ka vähendab stressi rääkimine ja koos naermine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles