Partneri petmisest võib sõltuvusse jääda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti teadlaste sõnutsi on enamik abielumehi valmis loobuma uuest autost või puhkusereisist, kuid veedaksid kõhklemata aega enda armukesega.

Vaid alla ühe protsendi meestest oleksid valmis veetma õhtu üksi vaid raha säästmise eesmärgil, vahendas geniusbeauty.com.

Samas oleks 16 protsenti küsitletutest valmis naise nimel uue auto ostmisest loobuma ning 15 protsenti edasi lükkama elamistingimuste parandamist. Sama suur osa meestest võiksid jalgpallimängust osa võtmata jätta.

Uuringu järgi eelistab 11 protsenti meestest seksuaalsuhteid spordiklubi lepingule ning iga kümnes lepiks samal eesmärgil aegunud mobiiltelefoni mudeliga. Umbes 6 protsenti vastanutest jätaksid ära puhkusereisi eksootilisse riiki, nädalavahetuse väljasõidu ning isegi mõne olulise sündmuse tähistamise, et naisega regulaarselt kokku saada.

Juhtautor Sara Hartley sõnul on truudusetute meeste psühholoogilised jooned sarnased hasartmängusõltlaste omadega. Nauditakse petmisega kaasnevat riskimist – salajastest kohtumisest vallanduvat adrenaliini võrreldakse vahel lausa ekstreemspordi harrastamisel tekkiva tundega.

Samal ajal võib abielurikkumine põhjustada sarnast sõltuvust, mida tekitavad alkohol ja narkootikumid ning sundida armukese nimel loobuma muus kontekstis vajalikest asjadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles