Ühekülgse toitumise puhul peab siiski arvestama mõne ohuga. Süües iga päev ühtesid ja samasid toitusid, saad vaid samu toitaineid ja jääd teistest ilma - seda ka siis, kui su toitumisplaan on üldiselt tervislik ja hästi tasakaalustatud. Näiteks kui sa ei söö üldse jogurteid, täisteravilju või mett, ei pruugi sa kätte saada piisavalt probiootikume ja prebiootikume, mille tagajärjel võivad soolestiku bakterid kaotada tasakaalu. See võib omakorda mõjutada immuunsust ja meeleolu.
Lisaks võid ainult samu vilju süües kokku puutuda pidevalt samade pestitsiididega (ka mahetoitu süües), mille tõttu võib tekkida mingi vilja suhtes toidutundlikkus.
Viimaks tuleb arvestada ka toidulaua monotoonsusega, mis tüütab ruttu ära. Igavad söögid võivad aga utsitada maitseelamusi kuskilt mujalt otsima, mis võib jällegi avalduda kerkivas kaalunumbris. Viimased uuringud on pealegi näidanud, et mitmekülgne tervislike toitude tarbimine aitab vähendada metaboolse sündroomi riski.
Kui sööd tervislikke toitusid, siis ei juhtu sinuga midagi hullu, kui sa sööd reedel täpselt sama toitu, mis esmaspäeval. Võimalusel võiksid siiski süüa eri värvi köögivilju, kuid kui sul on oma kindel lemmik, võid seda rahumeeli süüa ka iga päev.
Vaheldust pakub juba see, kui vahetad salatis rohelist või pigistad sellele sidruni asemel peale laimi. Menüü ühekülgsusest olulisem on see, et see toit, mis sa sööd, oleks toitainerikas ja ei kahjustaks sinu tervist nii nagu näiteks pidev friikartulite söömine ummistab artereid.
Luba endale vahel külluslikke maitseid, aga pea hoolsalt silmas, millal saab sellest naudingust uus normaalsus. Kui tunned, et jõudu enam ei ole, enesetunne on kehv ja kaal hakkab tõusma, on selle põhjuseks suure tõenäosusega tühjad kalorid, mida võiksid oma toitumises piirata.