Pidev kõrge veresuhkrutase on esimene samm ülekaalulisuseni. Kusjuures «samm» on isegi tagasihoidlikult öeldud. Pigem on see hoopis jooksusamm. Seepärast on tark hoida oma veresuhkrutase mõõdukas ja stabiilne.
Kaks supertoitu, millel on väga kiire mõju
Kuigi veresuhkrutaset tõstavad kõige kiiremini ja võimsamalt just lihtsüsivesikud (suhkur, maiustused, valged jahutooted jne), on veresuhkrutaset kergitav mõju kõigil süsivesikutel. Keha reageerib lihtsalt mõnele tugevamalt, mõnele rahulikumalt.
Kaalustalla.ee blogi jagab siseinfot kahest käepärasest toiduainest, mis aitavad sinu keha reaktsiooni süsivesikutele aeglustada.
Kaneel
On leitud, et kaneel aitab hoida veresuhkrutaseme stabiilsemana.
2003. aastal tehtud uuring näitas, et 1 gramm kaneeli päevas päädis veresuhkrutaseme, triglütseriidide, LDL-kolesterooli ja üldkolesterooli langusega.
Järgmine kord, kui sööd hommikul näiteks putru, lisa sinna peale kindlasti kaneeli.
Äädikas
Äädikal on sarnaselt kaneeliga veresuhkrutaset stabiliseeriv toime.
Äädikas aitab pankreasel eritada vastukäiguks süsivesikute söömisele vähem insuliini.
Üldiselt kipub pankreas kõrge glükeemilise indeksiga süsivesikute (lihtsuhkrute) söömisel üle hindama vajaliku insuliini kogust. Äädikas täidab siis n-ö nõuandja rolli.
Äädikas oma puhtal ja meile tuntud kujul sobib vist ainult süldi peale, ent sama toime on ka veiniäädikal ja palsamiveiniäädikal. Ja need on salatite ja toidu peale lausa loodud.
Kokkuvõtteks: süsivesikurikkale toidule lisa juurde kaneeli või äädikat. Nii saab sinu dieet kindlasti lisakäigu juurde.