«Stiilipäevik» tegi pop-tuhkatriinust küpse piiga

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Leen pärast välimuse muutmist.
Mari-Leen pärast välimuse muutmist. Foto: TV3

7. oktoobri TV3 saates «Stiilipäevik» võtsid moepolitseinik Anu Saagim ja stilist Ženja Fokin ette noorukese poplauljatari Mari-Leen Kaselaane. Jagame saates antud nippe.

Mari-Leen on meedia vahendusel jätnud endast mulje kui glamuuritarist, kel kapp täis sitse-satse, seelikuid ja kleite, ent tegelikkuses avanes vaataja ees hoopis teine pilt. Igapäevaselt meeldib Mari-Leenule käia riides märksa lihtsamalt, mõjudes Saagimi hinnangul boheemlaslikult ja hipilikult.

Saatejuht ja stilist Ženja Fokin seadis endale ülesandeks viia Mari-Leenu välimus sisemusega kooskõlla, tuues esile armsa ja kauni Mari-Leenu, põhiliseks märksõnaks loomulikkus.

Mari-Leenule uut (ehk loomulikku) välimust andes jagas Ženja Fokin järgmisi nõuandeid:

Mikrotrend. Pükse valides nentis Fokin, et moes on kaamelikarva tonaalsus, liigseid detailikesi ei kasutata. Sama kinnitas ta ka kõrge pihaga pigem neutraalses, tumehallis toonis pükse valides.

Militaarsus. Militaarse hõnguga heledat jakki Mari-Leenule sobitades kommenteeris Fokin, et see on ühtviisi konkreetne, hästi istuv oma taljesse töödeldud tegumoega ja jätab asise mulje.

Elustiilist lähtumine. Et Mari-Leenule meeldivad hobused ja ratsutamine, valis Fokin talle välja ratsatüüpi püksid, samast hobist lähtudes valis stilist noorele naisele ka jalanõusid. Hobusepeaga ehteid Fokin ei leidnud, küll aga rõhutas, et mida rohkem valitud ese ja värvigamma elustiiliga kokku läheb, seda paremini inimese loomuliku natuuriga kokku läheb ja selle esile toob.

Eesti käsitöö. Erinevate komplektidega püüdis Ženja Fokin agaralt sobitada erinevaid kodumaiseid kudumeid, mis lõppkokkuvõttes sobisid väga elegantselt ja värvi andes, praktiliseks küljeks soojus. Fokini sõnul annab selliseid kudumeid sobitada hästi näiteks teksade juurde ning rõhutas, et see ei ole kohe kindlasti vanamoodne, vaid juurte juurde tagasitulek - «see ongi trend!»

Nooruslik ja praktiline. Värvi andjaks jäi Fokini silm mitmel korral pidama sinistel spetsiaalsetel voodriga vihmamantlitel. Moodne ja praktiline korraga.

Aksessuaarid. Ehteid valis Fokin välja sellises värvigammas, mis läheks hästi kokku Mari-Leenu elustiili ja maitsega. Lisaks soovitas ta moekat slaavi motiividega rätikut, mida annab kombineerida absoluutselt kõigega ja mis annab aktsenti.

Juuksed ja meik. Nii juuste kui meigi puhul soovitas Ženja Fokin loomulikku lähenemist, naturaalsust. Juuksur Beatrice salongist Make Your ID värskendas Mari-Leenu juuste lõikust, kuna juukseotsad olid kuivad ja vajasid kindlasti lõikust ja värvi. Lisaks tegi vahelduseks sirgetesse juustesse lokid.

Meikar Loore Härmat nõustus, et võiks olla naturaalsem meik ja vahest natuke ka boheemlaslik, soovitades pruunikaid toone kasutada. Eesmärgiks seati lihtne, klaar ja naturaalne meik.

Uus välimus andis Mari-Leenule vanust ja tõsiseltvõetavust juurde. Fokini arvates on Mari-Leen lihtne, konkreetne ja küps ning just seda tahatis ka välja tuua, ehkki kaassaatejuht Anu Saagim oleks rohkem eksperimenteerinud noore naisega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles