Jahmatav uuring: 20 protsenti naistest tarbib raseduse ajal alkoholi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti teadlased selgitasid välja, et lausa 20 protsenti rasedatest tarbib alkoholi ja kümme protsenti suitsetab. Sealjuures arvab iga kümnes tulevane ema, et alkohol ei kahjusta nende tulevase lapse tervist.

Suurbritannia sotsioloogide poolt läbiviidud uuringust selgus, et kümme protsenti naistest ei usu, et alkoholi joomine raseduse ajal kahjustab nende laste tervist. Uuringu jaoks viidi läbi intervjuud sadade naistega ning sealt selgus, et iga viies naine tarbib rasedusel ajal alkoholi. Sealjuures pooled neist ei ole teadlikud selle kahjulikest mõjudest lapse tervisele − nad arvavad, et kui nad end just pildituks ei joo, siis see ei mõjuta loote tervist mitte kuidagi.

Lisaks arvab kümme protsenti naistest, et raseduse ajal suitsetamine on ohutu ning ligi pooled (44 protsenti) tarbivad rohkem kofeiini kui on soovitatav. Kolmandik rasedatest sööb toite, mis raseduse ajal ei ole soovitatavad, näiteks toorest liha ja pastöriseerimata piima.

Naised põhjendasid oma käitumist sellega, et nad ei pidanud seda oma sündimata lapsele ohtlikuks. Samas nad tunnistasid, et tajusid teatud hukkamõistu teistelt inimestelt. Siiski see ei pannud naisi kahjulikest harjumustest raseduse ajaks loobuma.

Raseduse ajal soovitatakse naistel hoolega jälgida oma käitumis- ja söömisharjumusi, et kaitsta arenevat loodet. Oluline on loobuda igasugusest alkoholi tarbimisest, sest see võib tõsiselt kahjustada sündimata lapse tervist ja arengut. Lisaks on keelatud ka suitsetamine ja soovitatakse tarbida vähem kofeiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles