Kuidas tõlgendada naise sotsiaalmeedias olevaid fotosid?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Rickett/PA Wire/Press Association Images

Seoses nutiseadmete kiire arenguga on tänapäeval noorte seas lisaks Facebookile, Instagramile ja Twitterile veel mitmeid rakendusi, mille abil kaaslastega suhelda ja jagada sõnumeid. Ent sõnumitest enam armastatakse jagada pilte. Üks foto olevat ju väärt lausa tuhat sõna.

Sotsiaalmeedias ringi vaadates võib tekitada küsimusi näiteks see, miks armastavad mõned noored naised pildistada end näiteks jõusaali riietusruumi peegli ees. Kindlasti peavad sel pildil olema paljastatud trimmis kõhulihased ja nägu ehib laitmatu meik, sest ilma meigita ei sobi praegusel ajal enam jõusaali minna, kirjutab Elite Daily.

Blogija Holly Carpenter tegi endast mõned tüüpilised fotod, mida võib sotsiaalmeediast ja erinevatest suhtlusrakendustest leida ning seletab lahti, mida võivad nende fotode allkirjad tegelikult tähendada.

1. Naine lisas sotsiaalmeediasse foto, kus ta on mitme sõbrannaga ja mille allkirjaks on: «Vallalised neiud lähevad linna!» Carpenteri sõnul võib sellest välja lugeda vaid seda, et naine tahab kõigile potentsiaalsetele meessoost sõpradele teada anda, et ta on vallaline (ja valmis suhtlema).

2. Naine postitas foto, kus ta on mõnusalt ööriietes ja hoiab oma lemmiklooma süles. Pildi allkiri: «Pidžaama ja kiisu» (millele järgneb ohtralt südameid või muid emotikone). Tõlgendus: «Vaadake (ja kommenteerige), kui armas ma olen.»

3. Naine lisas foto, kus ta on lamavas asendis ja võib-olla veidike väsinud näoga, kindlasti on fotol näha tema dekolteed. Pildi allkiri: «Pühapäevahommikune pohmell…» Tõlgendus: «Vaata mu rindu.»

Kelly Brook (Xposure)
Kelly Brook (Xposure) Foto: XPOSURE

4. Naine postitas foto, kus ta on vannivahtu täis vannis; fotol on näha vaid näiteks tema jalad ja foto allkirjaks on: «Mullivanni aeg!» Mida see võib tähendada? Carpenteri arvates on sellise foto eesmärgiks see, et need, kes seda fotot näevad, kujutaksid naist alasti ette. «Seeme on n-ö mulda pandud,» ütles Carpenter.

5. Naine on lisanud foto, kus ta on väidetavalt täiesti ilma meigita (kuigi foto tegemiseks tuli teha vähemalt 30 pilti, et leida õige nurk, kust kõik iluvead silma ei torkaks). Foto allkiri: «Täna olen ilma meigita.» Tõlgendus: «Vaata, kui loomulik ma välja näen.» Carpenter lisas, et tõenäoliselt kannab naine siiski ka vähesel määral meiki.

6. Naine postitas foto, millelt vaatab vastu isuäratav hamburger. Pildi allkirjaks: «Panin kiirelt midagi maitsvat taldrikule.» Carpenteri sõnul võib selline foto tähendada seda, et naine üritab jätta muljet, justkui ta oleks imeline kokk ja tänu sellele saaks temast ka väga hea abikaasa, sest armastus käib ju teatavasti kõhu kaudu. Carpenter aga täpsustas, et vahel võib juhtuda, et sellised «liiga isuäratavad» fotod pärinevad hoopis toiduajakirjadest, aga kuna need võivad sotsiaalmeediasse üles jääda vaid lühikeseks ajaks – et käiks lihtsalt teiste uudisvoost korraks läbi –, siis arvavad paljud, et keegi ei viitsi hakata foto päritolu uurima.

7. Naine lisas foto, millel on kujutatud tema laitmatu maniküüriga käsi. Carpenter ütles, et selliseid fotosid jagatakse siis, kui nägu/meik pole võib-olla kõige muljetavaldavamad, ent ometi tahetakse end teistele kuidagi näidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles