Pigem ole vallaline ja õnnelik kui suhtes ja õnnetu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi me ei taha seda kõva häälega tunnistada, jagunevad inimesed sageli kahte leeri vastavalt sellele, kas sa oled vallaline või suhtes. Hoolimata sellest, millisesse kategooriasse sa parajasti kuulud, leidub alati keegi, kes sinu valikuid kritiseerib. Õnneks on aga tegemist sinu eluga ja teiste inimeste arvamused on üsna tähtsusetud.

Lõpuks loeb vaid see, kuidas sa end tunned, mistõttu on väga tähtis asjaolu, et kui sa oled otsustanud suhtes olla, peaks see suhe sind ka õnnelikuks tegema. Liiga paljud inimesed lepivad vähemaga, kui nad on väärt, kuna neile tundub, et just nii peavad nad tegema, kirjutab Elite Daily.

Prioriteedid, tunded, eesmärgid ja unistused seatakse kõrvale selleks, et vastata ühiskonna poolt seatud nõudmistele ja ootustele. Kas selline käitumine on loogiline? Kas sa ei tahaks ise õnnelik olla? Kas poleks parem olla iseenda ja oma eluga rahul, kui mõelda pidevalt sellele, et su valikud valmistaksid teistele heameelt?

Kui need küsimused ei suutnud sind mõtlema panna ja veenda, siis siin on mõned põhjused, miks on parem olla vallaline ja õnnelik kui suhtes ja õnnetu.

1. Sa ei tunne end oma valikute tõttu halvasti. Kas sa ei tahaks pigem end arendada, selle asemel, et oma valikuid pidevalt õigustada? Kui partner ei mõista sinu otsuseid, miks te üldse koos olete? Te raiskate mõlemad oma aega.

2. Sa ei pea otsima kellegi heakskiitu. Ebaterve suhe on selline, kus üks partneritest üritab pidevalt teise heakskiitu võita. Milleks on see vajalik?

3. Sa ei pea enam «munakoortel kõndima». Pole hullemat tunnet sellest, kui oled suhtes inimesega, kes tekitab sinus ebamugavust ja kellega koos olles ei suuda sa lõõgastuda. Kas suhte mõte pole mitte see, et sa tunned end partneriga olles täiesti mugavalt ja rahulikult?

4. Sa ei pea oma valikuid ja otsuseid kellelegi selgitama. Otsus on otsus ja ongi kõik. Kui tegemist on asjaga, millesse sa suhtud kirglikult, siis peaks partner sind igatahes toetama. Küsimusi võib loomulikult esitada, aga see erineb oluliselt sellest, kui pead end pidevalt kaitsma.

5. Sa ei kahtle iseendas. Ebatervet suhet iseloomustab ka näiteks see, kui sa ei tunne end enesekindlalt oma otsuste ning mõtete suhtes. Kui sa mõtiskled pidevalt selle üle, kas oled ikka piisavalt hea, siis pead hävitama allika, mis neid mõtteid tekitab. Kui selleks on su partner, tuleks see suhe lõpetada, kuna ilma temata on sul tunduvalt parem.

6. Võid avaldada arvamust ilma, et keegi sind kritiseeriks. Sinu mõtted, tõekspidamised ja ideed on sinu omad, seega peaksid sa neid saama ka vabalt väljendada täpselt sel moel, nagu ise heaks arvad. Kui kellelgi on sellega probleeme, võib ta vabalt minema kõndida.

7. Sina ise vastutad oma õnne eest. Õnn sõltub sinust ja sellest, milliseks sa oma elu otsustad muuta. Õnn ei sõltu kellestki teisest, eriti veel neist, kes ei mõista sinu valikuid. 

8. Sa ei tunne, et sind ei austata. Pole mingit põhjust, miks sa peaksid hoidma oma elus inimest – olgu siis kallimat või sõpra –, kes sind ei austa. Ainus võimalus, kuidas suhted saavad kasvada ja areneda, on siis, kui mõlemad partnerid austavad teineteist.

9. Otsuste langetamine on lihtsam, kui pead vaid iseendaga arvestama. Vahel võib ka iseendaga arvestamine keeruline olla, aga mõtle, mis saab veel siis, kui pead ka kellegi teise soove arvesse võtma.

10. Sul pole lõputult energiat. Päevas on loetud arv tunde. Elu on liiga lühike selleks, et veeta seda inimestega, kes su elu paremaks ei muuda. Kuluta oma energiat pigem sellele, et leida inimesi, kes sind toetavad. 

11. Kellegagi koos olles ei tohiks sa end üksikuna tunda. Kui partneriga koos olles tunned end üksikumalt kui üksi olles, siis on tegemist tõsise probleemiga. Kallim peaks su elu täiustama, mitte selle väärtust kahandama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles