Naine keeldub joogapükse kandmast, kuna need tekitavad meestes kiusatust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised, kui valite hommikul rõivaid, mida te silmas peate? Kas mõtlete ka sellele, kuidas võib üks või teine riietus mõjuda meestele? Üks naine otsustas, et tema enam näiteks liibuvaid joogapükse jalga ei tõmba, kuna need tekitavad meestes kiusatust.

Kristlasest blogija Veronica Partridge kirjutas mõni aeg tagasi oma blogis, et tema ei kanna enam avalikus kohas joogapükse. Naine oli juba mõnda aega sellele mõelnud ja pärast abikaasaga rääkimist otsustas ta, et see muutus on hädavajalik, kirjutab The Stir.

«Kui mees tahab vaadata, siis ta ka vaatab, aga milleks tekitada seda kiusatust? Kas on võimalik, et õhukesest materjalist ja keha ligi hoidvad joogapüksid panevad abielumehi teisi naisi vaatama nii, nagu nad peaksid vaatama oma naisi?» kirjutas Partridge.

Ühest küljest on see arusaadav, kuid samas tekib küsimus, miks peavad naised mõtlema meeste libiidodele? Kui naine soovib kanda joogapükse ja tunneb end neis mugavalt, miks peaks ta neist loobuma vaid seetõttu, et mees ei suuda end kontrollida?

Partridge’i jutul on aga ka veidi sügavam mõte. Nimelt kirjutab naine sellest, et tahab oma tütrele heaks eeskujuks olla: «Ma tahan, et ta teaks, et tema väärtus ei peitu kehas ega riietes, vaid iseloomus, mille jumal on talle andnud.» Iga ema soovib, et tütreid hinnatakse sellistena, nagu nad on – sisemise ilu, mitte pealiskaudsete tunnusjoonte järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles