Neli põhjust, miks seks mõjub nahale hästi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seksil on teatavasti palju kasulikke omadusi, üks neist on kahtlemata see, et seks mõjub nahale hästi.

Järgnevalt on välja toodud neli põhjust, miks seks mõjub nahale hästi, kirjutab Cosmopolitan.com.

Foto: SCANPIX

1. Seks annab nahale kauni roosaka jume

Täpselt nagu iga teine füüsiline tegevus, parandab ka seks vereringet. Selleks, et suurema koguse verega toime tulla, laienevad näos olevad väikesed kapillaarid, andes nahale ilusa ja tervisliku jume.

2. Seks võitleb vananemismärkidega

Võta seksi kui väikest lisandit vananemisvastasele kreemile. Tasakaalustatud östrogeeni tase hoiab naha pehme ja pringina. Lisaks mõjub seks hästi ka immuunsüsteemile.

3. Seks aitab ennetada vistrikke

Kes oleks osanud aimata, et see ulakas tegevus aitab tegelikult nahapoore puhastada? Seksi ajal vallanduvad kehas tuju parandavad hormoonid, mis aitavad ka põletikku vähendada. Kortisooli – salakavala stressihormooni, mis tekitab vistrikke – tase on madalam neil, kes regulaarselt seksivad.

4. Seks niisutab nahka

Regulaarne hullamine hoiab hormoonide taset kontrolli all. See on eriti tähtis östrogeeni puhul, mis omab olulist rolli selles, kui hästi on nahk niisutatud. Pealegi soodustab see kollageeni tootmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles