Millal võiks tütrele osta esimesed kontsaga kingad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled teismelise tütrega käinud kingi ostmas, siis ilmselt tead, kui väga võivad noored tüdrukud ihata kõrge kontsaga kingi. Nad tahavad näha võimalikult täiskasvanud välja ega mõtle sellele, et kontsaga king võib olla väga ebamugav.

Kuigi sina kardad, et laps võib kõrgete kingadega oma jalad välja väänata, käib tema sulle peale ja väidab, et kõigil teistel on juba sellised ning kui tema omale kõrgeid kingi ei saa, siis see on maailma lõpp. Mida soovitavad eksperdid vanematele? Mitte alla anda, kirjutab The Stir.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Pole tähtsust, kui palju laps sulle peale käib, ürita talle vastu seista. «Kontsaga kingade soetamist võiks lükata nii palju edasi kui vähegi võimalik, alla 13-aastasele ei tasuks neid kindlasti osta,» lausus jalaarst Isaac Tabari.

Teismeliste jalad alles kasvavad ja kontsad (eriti need, mis on kõrgemad kui 5 sentimeetrit) võivad jalgade kasvule negatiivselt mõjuda, kurnates põlvi, pahkluid ja teisi piirkondi.

Kuigi kontsaga kingi ei soovitata osta alla 13- aastastele, võiksid ka selles eas ja vanemad lapsed kanda kontsakingi võimalikult lühikest aega. Eksperdid ei soovita osta ka väikese kontsaga kingi lapsele kooli vahetusjalanõudeks. Mis saab aga siis, kui lapse trenn näeb ette kontsaga kingade kandmist? Lühiajaline kandmine ei tohiks kasvavale jalale oluliselt liiga teha.

Kui lähete kingi valima, tasuks eelistada madalaid või laiema kontsaga kingi, sest selliste jalanõudega on lapse kehakaal võrdselt jaotunud. Ka kinga ninaosa võiks olla lai, sest kitsa ninaga kingad mõjuvad varvastele negatiivselt.

Põhiline on meeles pidada, et lapsed võivad mõnel erilisel puhul kanda «täiskasvanute» kingi, peaasi, et need oleksid mugavad. Jälgi, et kingad ei hõõruks liigselt lapse jalgu ega muudaks neid punetavaks, ära lase lapsel kõrgeid kingi kaua kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles