Soenguvead, mis teevad naise näiliselt vanemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reese Witherspooni trendikas pikk bob.
Reese Witherspooni trendikas pikk bob. Foto: Reuters/ScanPix

Väldi neid soenguapse, et nooruslikum välja näha. 

  1. Soeng on liiga lühike. Kui su juuksed on terved ja lopsakad, pole mingit põhjust vanemaks saades juukseid maha lõigata, kirjutab Woman’s Day. Kui eelistadki lühikest soengut, siis võiks see olla kergelt ebatasane (vaata pilti Reese Witherspoonist). Nii on seongut lihtsam hooldada ja see näib moodsam.
  2. Su juuksed on liiga pikad. Liigne pikkus võib muuta nii soengu kui näojooned raskeks, allapoole venitatuks. Kõige kehvemini mõjub vormitu pikkade juustega seong, kui seitel on tõmmatud täpselt keskele. Kui tahad pikkust säilitada, eelista pikemat bob’i või järke. Asümmeetriline soeng viib tähelepanu kortsudelt eemale.
  3. Sa kardad heledat soengut. Pigimust soeng võib muuta sind vanemaks. Mustade juuste vahelt hakkab heleda peanaha korral juuste hõrenemine kergesti silma. Lisaks tekitab see näole varjusid, mis rõhutavad kortse. Selle vältimiseks võid nägu ümbritsevad salgud värvida paar tooni heledamaks või proovida triipe.
  4. Kardad tumedamaid juukseid. Samuti pole hea, kui su juuksetoon on sama hele kui näonahk, mis jätab väsinud mulje. Väike kontrast võib anda näole tervisliku jume. Kui oled loomult väga heledate juustega, on soovitav proovida karamelseid tumedaid triipe.
  5. Sa ei oska hallide juustega midagi peale hakata. Hallid juukseid ei pruugi su välimust kümme aastat vanemaks teha, kuid kõik sõltub värvitoonist. Kollakad hallid juuksed on sama inetud kui kollased hambad. Hoolitse oma hallide juuste eest sära andvate toodetega, milles on ka UV-kaitse. Kui üle poole juustest on hallid, võiksid kasutada sinakat või lillakat toonivat šampooni, mis neutraliseerib kollase varjundi. Kui kõik juuksed on hallid, võib olla juba raskem kollakast alatoonist lahti saada ja sel puhul tasub proovida kergvärviga blondeerimist.
  6. Valisid ekstreemse lõikuse. Väga julge lõikuse või värvi eelistamine võib samuti vanemaks teha. Võrdluseks mõtle sellele, kui eakas naine kannab liialt trendikaid rõivaid või ülitugevat meiki. Ära ole trendide ori ja eelista isiklikku stiili. Kui tahad eeskujusid, siis vaata endavanuste staaride soengupilte – neid abistavad maailma parimad stilistid ja neilt eeskuju võtmine on kindla peale minek.

Kui oled oma soengust tüdinenud, on seda lihtne värskendada tukaga. Enamasti teeb see naise nooremaks. Enne lõikamist tee peegli ees väike test ja aseta käeselg otsmikule, et näha, mismoodi tukk mõjuks. Eelista paksu tukka, mis ulatuks kulmude keskele või küljele kammitavat pikemat tukka. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles