Kas trenn võib teha paksuks?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui inimesed tahavad kaalu langetada, siis hakkavad nad tavaliselt trenni tegema. Trenni tegemine on tervisele kasulik ja põletab kaloreid, aga kaalu langetamiseks on oluline ka õige toitumine.

Kui sa hakkad rohkem trenni tegema, siis ka sinu isu suureneb, sest keha vajab rohkem toitaineid, kirjutab healthmeup.com.  Kui isu suureneb, siis kipud ka rohkem sööma. Sinu toiduvalikust oleneb, kas kehale tuleb juurde lihast või rasva. Uuringutest on selgunud, et inimesed endiselt ei mõista seost trenni tegemise ja toitumise vahel. Eeldatakse, et kui tehakse trenni, siis võib süüa mida hing ihaldab. Selle pärast paljud inimesed «premeerivad» end peale treeningut rämpstoidu või magusaga, mis võib aga kehakaalule mõjuda laastavalt.

Liiga palju kaloreid tarbimine on siiski viga. Paljud inimesed arvavad, et põletavad rohkem kaloreid kui tegelikult ning söövad liiga palju. Tegelikkuses on rämpstoidu mahapõletamiseks vaja üpris intensiivset trenni:

  • Ühe šokolaaditahvli kalorite mahakulutamiseks on vaja 30 minutit sörkjooksu
  • Terve pitsa: 75 minutit rattasõitu
  • Krõpsupakk: 80 minutit jalgpalli
  • Klaas valget veini: 20 minutit aeroobset trenni
  • Sõõrik: 30 minutit ujumist
  • Pint õlut: 30 minutit jõutrenni

Enamik inimesi ei treeni piisavalt, et maha põletada rämpstoidust saadavaid kaloreid. Seega on kaalulangetamise puhul oluline kombineerida trenni ja tervislikku toitumist. Ainult trenniga ei ole enamasti võimalik kaalust alla võtta. Parim viis selleks on teha sporti ja süüa võimalikult mitmekülgset toitu, vältides võimalikult palju rämpstoitu ja maiustusi.

Uuringud on näidanud, et kõigest 150 minutit trenni nädalas ehk ligikaudu 20 minutit päevas on piisav, et kaalu säilitada. Kui tahad kaalu langetada, siis soovitatakse treenida vähemalt 250-300 minutit nädalas ehk 35-40 minutit päevas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles