Kuus käitumisviisi, mis joogaõpetajat salamisi ärritavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooga.
Jooga. Foto: Sacnpix

Võiks ju eeldada, et joogainstruktorit ei häiri kunagi miski. Tõepoolest, iidne praktika aitab tal enamasti oma energia sissepoole suunata, kuid alati pole lihtne ignoreerida joogatunni ajal segavaid tegureid. 

Huff Post uuris erinevatelt joogaõpetajatelt, mis neid õpilaste juures häirib ja mida võiks muuta, et ühised lõõgastustunnid oleksid veel paremad.

Ära tee joogat jõuga

Millegipärast on kujunenud väärarusaam, et joogat tehes tuleks end mingisse asendisse jõugu suruda ja sundida. Nii treenides halvab stress keha ja mõistuse, mis pole sugugi tore. Tegelikult peaksid inimesed joogat tehes liikuma vabalt – vähema pingutusega saavutab rohkem, see mõjub kehale hästi ja on vabastav.

Ära võrdle end teistega

Ära vaata trennikaaslasi ja arvesta asendite puhul oma keha ja võimeid. Paljud joogaõpilased pusivad pooside kallal, milleks nad veel valmis pole, sest tunnevad teisi vaadates, et peaks samaks võimelised olema. Tunnis tuleks arvesse võtta, et kõik on erinevate võimete ja taustaga. Mõni on ehk harrastanud joogat juba kümme aastat, samas on neid, kes on alati olnud väga paindlikud ja tugevad. Lepi sellega.

Kui midagi jääb segaseks, siis küsi

Paljud joogaõpetajad tahaksid, et nende õpilased küsiksid julgemalt, kui neile jääb midagi selgusetuks. Nad tagavad tagasisidet ja julgustust, et senised harjutused on olnud meeldivad. Ära ole häbelik!

Ära oota imesid

Iga asend ei pea olema täiuslik. Oluline on, et tunneksid end hästi. Paljud saavad joogast tuge, et argieluga paremini hakkama saada, see teeb rõõmu ja lõõgastab. Ära võta seda liiga pingeliselt.

Kasuta abivahendeid

Kui õpetaja näitab ette, et peab kasutama mingeid vahendeid, siis tee seda. Sa ei pea uhkustama oma lihaste ja painduvusega. Tunnike joogamatil võiks mööduda oma keha kuulates, mitte teistele muljet avaldades. Abivahendite kasutamine ei tee sind kuidagi kehvemaks.

Pooside jahtimine

Paljud joogahuvilised avaldavad soovi proovida teatud asendeid, kuid suuremalt jaolt ei ole need poosid sellised, millesse lihtsalt laskuda, et need ära teha. Erinevad asendid sulavad omavahel kokku ja kui lihtsamaid harjutusi tehes tasakaalutunnetus paraneb, võid viimaks ka pea peal seista. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles