Puhta vee seitse imelist tervendavat omadust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Puhas vesi on kõige lihtsam ja odavam tervise allikas, mis on parim jook nii sinu kehale kui ka vaimule.

WebMD.com toob välja vee seitse head omadust:
 

1) Aitab püsida saledana - Kui sa tahad jääda saledaks või kaalu langetada, siis tasub juua palju vett. Vesi tekitab täiskõhutunde ja mõjub ainevahetusele hästi. Asenda kaloririkkad magustatud joogid puhta veega. Joo enne igat söögikorda klaas vett, et sul tekiks kiiremini täiskõhutunne. Vee joomine kiirendab ka ainevahetust - eriti siis, kui jood jääkülma vett.

2) Annab energiat - Kui sa tunned end kurnatuna, siis joo vett. Veepuuduse üheks sümptomiks on väsimustunne. Õige kogus vett parandab su südametegevust ja aitab keha varustada vere kaudu hapnikuga.

3) Leevendab stressi - Meie ajukude sisaldab 70 kuni 80 protsenti vett. Kui sul on veepuudus, siis nii sinu keha kui ka vaim on stressis. Kui sul on janu, siis sul on juba kerge veepuudus. Stressi vältimiseks hoia veeklaas läheduses või kanna veepudelit kaasas ning võta aeg-ajalt lonks.

4) Parandab lihastoonust - Vee joomine aitab vältida lihaskrampe ning hoolitseb liigeste eest. Kui sa oled piisavalt vedelikku joonud, siis su keha jaksab kauem trenni teha ja tunned ennast tugevamana.

5) Niisutab nahka - Kortsud tulevad näo peal rohkem esile kui sa kannatad veepuuduse all. Vesi on looduslik vananemisvastane vahend. Vee joomine tervendab naharakke ja võimaldab sul noorem välja näha. See parandab ka vereringet, mille tulemuseks on värske ja särav välimus.

6) Parandab seedimist - Vesi on vajalik normaalseks seedimiseks. See aitab väljutada kahjulikke aineid ja muudab seedeprotsessi sujuvaks.

7) Vähendab neerukivisid - Paljudele inimestele valmistavad piina neerukivid. Üks nende tekkimise põhjus võib olla pidev veepuudus. Vesi lahjendab uriinis mineraale ja soolasid, mis moodustavad neerukividena tuntud tahkeid kristalle. Seega tasub nende vältimiseks juua piisavalt vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles