Päevatoimetaja:
Heidi Ruul
Saada vihje

Mida tasub süüa kuumade ilmadega?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Merelle Paart
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Arstid soovitavad hoolega valida, mis toite kuumade ilmadega süüa. Sinu menüü peab olema kohandatud välistemperatuuriga: nii joogid kui ka söögid peavad olema jahutava toimega.

Toitumisspetsialistid soovitavad kuumadel päevadel tarbida vähem kaloreid ja vähendada söödava toidu koguseid, vahendab Geniusbeauty.com. Eelkõige peaks loobuma lihast, eriti pekisest lihast. Seda saab asendada kala või mereandidega. Kui te ei taha lihast loobuda, siis eelistage kana- või kalkuniliha. Arstid soovitavad kuumadel päevadel süüa liha külmalt.

Toiduspetsialistid juhivad tähelepanu, et kuumadel päevadel on oluline tarbida piisavalt vedelikke ning puu- ja juurvilju, mis aitavad kehal kuumusega hästi toime tulla. Need tooted aitavad taastada keha vedeliku ja mineraalidega, mis muidu higistades kehast väljuvad. Lisaks sisaldavad need antioksüdante, mis kaitsevad keha päikesekiirguse kahjustuste eest.

Ekspertide sõnul on parimad toidud kuuma ilmaga:

  • Melon - Aitab taastada kaaliumi tasakaalu kehas. Sisaldab kolm korda rohkem kaaliumit kui arbuus.
  • Marjad - Need sisaldavad aineid, mis on aspiriiniga sarnase toimega. Marjad vähendavad päikesepõletusega kaasnevat valu.
  • Spinat - Hea magneesiumi ja luteiini allikas, mis kaitseb nahka ja silmi päikese eest.

Lisaks on head suure veesisaldusega puu- ja juurviljad, millel on kehale jahutav toime:

  • Kurk (sisaldab 96 protsenti vett)
  • Seller (94 protsenti vett)
  • Tomatid (93 protsenti vett)
  • Papaia (89 protsenti vett)
  • Greip (88 protsenti vett)
  • Apelsin (86 protsenti vett)
Tagasi üles