Viis põhjust, miks ujumine on parim viis lisakilodest vabanemiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ujumine on suvel paljude lemmik, sest kuumal päeval pole midagi paremat, kui jahedas merevees end jahutada. Aga kas teadsid, et ujumine on üks parimaid viise, kuidas lisakilodest vabaneda? Ujumine mõjub kehale ja vaimule hästi ning värskendavalt.

Healthmeup.com toob esile viis head põhjust, miks tasuks käia rohkem ujumas, et oma keha heas vormis hoida.

Ujumine põletab hästi kaloreid. Ujumine põletab rohkem kaloreid kui kõndimine või jooksmine. Keskmise kehaehitusega inimene võib keskmise intensiivsusega 60 minutise ujumistrenni käigus põletada 400-500 kilokalorit.

Ujumine treenib hästi erinevaid lihaseid. Erinevad liigutused, mida keha ujumise ajal teeb, nõuavad lihastelt kõvasti pingutust, mistõttu on lihased pärast ujumist tugevamad. Need, kes soovivad lihaseid kasvatada, peaks proovima intensiivset ujumistrenni, sest see aitab stimuleerida lihaste kasvu.

Iga kehaosa saab võrdselt treenitud. Ujumine on kahtlemata hea trenn nii kätele, jalgadele, seljale kui ka rindkerele. 

Ujumine soodustab ainevahetuse tööd. Iga tegevus, mis põletab kaloreid ja kiirendab südametööd, mõjub hästi ka ainevahetusele. Seetõttu on ujumine üks parimaid viise, kuidas oma ainevahetust kiiremaks muuta. Hea ainevahetus aitab kiiremini kaalu langetada.

Ujumine motiveerib rohkem pingutama. Ujumisrõivad on reeglina kujundatud nii, et meie keha on suhteliselt alasti. See mõjub paljudele motiveerivalt, et oma keha paremasse vormi saada ja seeläbi ujumisrõivastes parem välja näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles