Neli tervislikku toiduainet, mis tekitavad puhitustunnet

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud teavad, et brokoli, oad ja kapsas võivad tekitada kõhugaase ning puhitustunnet, kuid ka mitmed teised tervislikud toiduained võivad ebameeldivat puhitustunnet tekitada. Ja alati ei pruugi me teadagi, et just see toiduaine võib süüdlaseks olla.

Selleks, et asju lihtsamaks teha ja teatud toiduainete suhtes ettevaatlikum olla, koostas Allwomenstalk nimekirja toiduainetest, mis võivad puhitustunnet tekitada.

Küüslauk. Küüslauk on küll tõeline supertoiduaine, kuid teisest küljest on see üks peamisi tervislikke toiduaineid, mis tekitab puhitust. Küüslaugus on palju väävlit, mis küll puhastab organismi, kuid samas tekitab see kõhugaase ja puhitustunnet. Eelista pigem hästi küpsetatud sibulaid (mitte tooreid), mis on looduslikud diureetikumid ja leevendavad puhitust.

Baklažaan. Baklažaanis on kiudaineid, mida kehal on raske lõhkuda. Eelista parem rohelist suvikõrvitsat, mille kaaliumisisaldus leevendab kõhugaase ja puhitust.

Hummus. Hummust valmistatakse kikerhernestest, mis kuuluvad kaunviljade perekonda. Kaunviljad on head valgu- ja tärkliseallikad. Kuid kaunvilju on raske seedida, seega ürita hummuse söömist piirata, sest see võib tekitada tunde, et sul on õhupall kõhus.

Puuviljad. Puuviljad hakkavad seedeelundkonnas käärima, kuid neid tarbida koos toiduainetega, mis tekitavad puhitust. Katseta, milliseid puuvilju su keha kannatab ja millised puuviljad sulle sobivad. Eelista madalama fruktoosisisaldusega puuvilju ja marju nagu põldmurakad, apelsin, banaanid, sidrunid, laimid ja papaia.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles