Nimemaagia: vaata, mida sinu eesnimi tähendab (A-E)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igav.ee vahendab põnevat meelelahutuslikku seletust, mida levinud Eesti eesnimed tähendavad. Siit leiad nimed, mille esitäht jääb tähestikus A ja E vahele.

A

AADU. Ta vaimustub ja vihastub tihti tühistest asjadest. On vaja õppida erinevaid situatsioone ja olukordi lahendama. Kohtuprotsessidest ei tule kasu, ka siis kui tal õigus on.  Ta ei tohiks kiirustada ühelegi dokumendile allakirjutamisega.

AANE. Oskab hästi ja arusaadavalt väljendada oma mõtteid ja tundeid. Sealjuures teab ta kuidas teisi mõjutada ning oma huvides ära kasutada. Loomult on ta vägagi auahne. Sõpru sugeneb palju, kuid nad võivad tihti osutuda reetlikeks.

AARE. Erakordselt heatahtlik, tugevalt emotsionaalne, alati elujaatav. Jagab teistega oma rõõme ja muresid. Ihaldab teha maailma kaunimaks. Elus palju armuseiklusi, kuid need ei jäta endast sügavaid jälgi.

ADA. Väga põhjalik, mõtleb hoolikalt, enne kui hakkab midagi tegema. Vihkab korratust ja mustust. Suure kunstiarmastuse tõttu teeb tihti pillavaid kulutusi. Seksuaalselt külgetõmbav, seejuures arukas.

AGNES. Väga emotsionaalne, suurte eesmärkidega, soovib muuta maailma kaunimaks, jagab meelsasti teiste rõõme ja muresid.

AGO. Kiire otsustusvõimega, mis tagab edu just kriitilistes olukordades. Ta oska hinnata inimesi esimesest pilgust. Sangviiniline, ei tunne  üksindust. Talle meeldib reisida ning see toob kaasa tihti suurt kasu.

AHTI. Mõnevõrra naiselik, seejuures naised usaldavad teda meelsasti. Tal pole raskusi nendega kergesti ja ruttu lähedasse vahekorda astuda. Oskab panna neid oma saladusi välja lobisema. Abikaasa tavaliselt ilus ja haritud.

AILI. Äkilisus on tema iseloomus märksõnaks. Ta on salapäratseb, nii et ei tema sõbrad ega isegi abikaasa ei tea tema saladusi. Ta võib saada rikkaks, veel lühema ajaga kaotada kõik.

AIME. Loomult agressiivne ja kergesti ärrituv, sellele vaatamata oskab imetlusväärse kergusega sõbruneda võõraste inimestega. Talle sobib füüsiline töö. Emotsionaalselt kaalutlev, oma südant ei kaota ta naljalt.

AIN. Oma tegemistes on ebajärjekindel. Ta ei suuda ühele probleemile pikemaks ajaks kontsentreeruda. On loomult kohusetundlik ning aus. Oma saladusi hoiab kiivalt, aga teistelt meelitab neid meelsasti välja.

AINO. Tark, aus ja avameelne. Vihastab kergelt, kuid ta viha jahtub sama järsku kui tekkis. Raha oskab ta hinnata, seepärast võtab tihti töid rohkem ette kui teha suudab.

AIRA. Oma loomult mõnevõrra isekas. Tavaliselt heade oraatorivõimetega, millega käib kaasas suur vaidlushimu. Teeb tihti sääsest elevandi. Tema argumendid on veenvad ja kõnepruuk mõjuv sõprade hulgas. Suur populaarsus.

AITA. Ta on labiilne ja umbusklik. Talle tundub kahtlasena kui mingi ettevõtmine sujub ilma takistuseta. Vihastudes unustab ta kõik ning tema isiklikud kaotused ongi sellest põhjustatud. Elu on tal täis tõuse ja langusi.

AIVAR. Loomult pealiskaudne. Talle meeldib laiutada ja oma raha pillavalt kulutada. Koostöö sõpradega laabub tal hästi. Vaatamata sellele, et sõbrad teda tihti tüssama kipuvad, saab ta nende pealt siiski kasu. Abielus domineeriv partner.

AIVE. Väga heade juhivõimetega. Tema taotlused elule tavaliselt väga nõudlikud. Ta püüab näidata, mida suudab saavutada. Abikaasana näeb meeleldi inimest, kellel on temaga samad vaated.

AKSEL. Kipub hindama oma võimeid üle, seetõttu võtab endale rohkem ülesandeid, kui suudab kanda. Töötab intensiivselt, kuid armastab ka hästi puhata. Puhuti ilmneb temas kadedus. Salakavalate inimeste poolt kergesti haavatav.

ALAR. Arukas ja väga terava mõistusega. Iga uut tööd teeb ta täieliku pühendumisega. Ta on hea kohanemisvõimega erinevates situatsioonides. Äri vallas andekas, tal on eriline võime saada kasu ka kõige tühisemate asjade pealt.

ALEKSANDER. Vapper ja julge. Ei tunnista autoriteete. Jälgib rangelt perekondlikke traditsioone, ei soorita sündsusetuid tegusid. Tal on oht langeda võrgutavate naiste ohvriks.

ALLAN. Töökas, teravmeelne ja terava keelega. Peab elu jooksul muutuma.

ALMA. Kaldub klatšima. Tal on suurepärane organiseerimisvõime ja anne inimesi inspireerida. Ta püüab ennast näidata kogu aeg õnneliku ja rahulolevana, seejuures on elu pingeline.

ANDI. Ei salli korratust, laiskust ja lodevust. Tema rahaasjades võib olla perioode, mil kulud on tuludest suuremad, kuid ta leiab alati lahendi. Abiellub tavaliselt kaks korda. Kiindumus naistesse ja luksuslikku ellu võib kaasa tuua halva maine.

ANDRES. Idealist, julge, esitab väljakutse elule, ei kannata vahelesegamist oma töös. Enne tööle asumist viimistleb kõike põhjalikult.

ANGELA. Loomult kord leebe, samas aga äge. Sõpru nagu kadestajaidki on tal palju. Elus tuleb ette palju ootamatusi. Lähedastest inimestest ei saa ta reeglina tuge. Elukaaslase leiab tavaliselt kutsetöö kaudu.

ANITA. Aktiivne, eesmärgikindel ja tavaliselt edukas omis ettevõtmistes. Ta rühib pidevalt ja puhkab alles siis, kui on jõudnud eesmärgile. Jätab inimestele unustamatu mulje. Abikaasaga alailma kokkupõrked ja nägelused.

ANNA. Idealist, kõrgete vaimsete aadetega. Samaaegselt peab head füüsilist vormi enda jaoks väga tähtsaks. Kui tal on raha, unustab ta mõelda tulevikule. Abielu on õnnelik.

ANNE. Keevaline ja kergesti ärrituv. Tema sõprus on kindel ja vajaduse korral annab ta sõprade jaoks endast kõik. Hindab välist toredust ja viimase moe järgi riietumist. Abielus on probleeme truudusega, sest kiusatusi saadab elu palju.

ANNE. Sentimentaalne, püüdleb kõrgemate väärtuste poole, tõsise ellusuhtumisega.

ANNELI. Kannatlik, julge, täis elujõudu ja tarmukust. Juba varases nooruses ilmneb teda juhitalent. Ta on seltsonnahing, mistõttu on tal ka palju sõpru. Paiguti ekstravagantne, soovib elada teistmoodi kui tema tuttavad.

ANTS. heasüdamlik, lähtub põhimõttest: kas kõik või mitte midagi: probleemid abielus, oht kalduda alkoholi pruukima.

ANU. Hulljulge, väga kindlameelne ja südikas. Kuigi väliselt agressiivne ja plahvatav, on ta ometi seejuures pehme loomuga. Tema sooviks on elada toreduses ning seetõttu jätab ta tihti välise efekti pärast oma isikliku elu unarusse.

ARDI. Suurepärane uute ideede leiutaja ja genereerija. Tema aju on pidevas tegevuses. Elu on täis toimekust nii tööl kui vabal ajal. Oskab olla vajalikul hetkel teistele toeks. Abikaasa kujundab ta oma suva järgi.

ARNO. Tagasihoidlik, sümpaatne, maheda loomuga. Armuasjades on ebaõnn tema kestev saatja, kui ta aga abiellub, siis on abikaasa enamasti truu. Õpinguaastail saab ta palju reisida, need reisid toovad talle ka hilisemas elus tulu.

ARNOLD. Alati korrektne ja hoolitsetud. Tema elul on kindel eesmärk. Pürgimuseks on teha midagi uut, sooritada kangelastegu. Ametialases töös võib saada temast juht. Abikaasa valikul väga põhjalik ja ka arvestav.

ARTUR. Koduse eluviisiga, praktiline, väga kohusetundlik, hoolitseb vanemate ja perekonna eest, stressiseisundis tekivad kergesti probleemid kehakaaluga.

ARVI. Tegus, praktilise meele ja hea ärivaistuga. talle sobivad paljud erialad, kuid kaubanduses on ta kõige edukam. Vahel võib ta üht-teist oma kapitalist kaotada, kuid reeglina õnnestub tal oma kaotused peatselt korvata.

ARVO. Talle meeldib nähtamatult juhtida teisi inimesi, armastab oma perekonda, häbelik, võib kergesti sattuda kellegi mõjualuseks.

ASTA. Tema elu aluseks on usk saatusesse, omistades sellele enamat tähendust kui oma võimetele ja püüdlustele. Tal on elus oma plaanide elluviimisel palju abilisi ja liitlasi.

ASTRID. Oma olemuselt täielik maksimalist. Kui ta on kellegagi vaenujalal, siis võib tema raev võtta tsükloni kuju. Ta ei peatu enne kui vaenlane on hävitatud. Tema elus puuduvad keskpärased situatsioonid, mistõttu elu mõnevõrra probleemsemaks kujuneb.

ATS. Tema iseloomu, mõtete ja plaanide kohta ei või kunagi midagi kindlat öelda. Hommikused plaanid on tal õhtuks juba põhjalikult muutunud. ta on loomult pillaja, elus edasijõudmiseks on oluline, et ta õpiks kokku hoidma.

AULI. Tegus ja töökas. Tugevate vaimsete võimetega ja avara silmaringiga. Suhtleb vaatamata positsioonile kõigiga kui võrdsetega. Armuasjades on tal vähe õnne ja seda just oma kannatamatuse tõttu.

AVE. Mõtiskleva loomuga, tõsine ja väärikas. Tihti saab tema töö üldsuse tähelepanu osaliseks. Ta asub julgelt vastu ka sellistele elukatsumustele, millest teised eemale hoiaksid. Olemuselt jahe ja üksindust armastav.

AVO. Tegutsemishimuline, dramaatiline, intuitiivne, närviline, ei oska kohaneda karmis maailmas. Müstikale orienteeritud. Tööl kohusetundlik.

B

BEATA. Labiilse ja tundliku närvisüsteemiga, peab vältima teravaid emotsioone ja halba tuju. Alati oleks tal vaja kiirustamata asjade üle järele mõelda. Armastuses naiselikult muutlik ja tujukas.

BIRGIT. Tunneb huvi kunstide vastu. Oskab lugeda teiste mõtteid ja soove silmist. Täiskuu ajal ei tohiks langetada otsuseid ühegi temale olulise asja kohta. Elu vältel selgub, kas ta arendab endas välja filosoofilise mõttesügavuse või jääb vaid närviliseks kodukanaks.

C

CARMEN. Äkkviha – see on peamine põhjus ebameeldivuste tekkel tema elus. Kaldub end südamlikumana näitama kui tegelikult on. Kalduvus kergekäeliselt riskeerida. Armuasjades on tal õnne.

CAROLA. Teda iseloomustavad ootamatud mõttepöörangud. Lapsena saab palju vabadust, seetõttu isiksus areneb varakult välja. Elu toob ette pidevaid muutusi. Armuseiklustes on ta väga edukas.

D

DAGMAR. Kerglane ja inimsuhetes hoolimatu. Elu on täis okkaid, kuna eneseohjeldamine ei kuulu tema tugevate külgede hulka. Raha tuleb tal kätte kergesti. Kulutab palju aega armuafääridele, kuid soovitud tulemit nad endaga kaasa ei too.

DANIEL. Närviline ja liigselt emotsionaalne. Tema noorus on pingeline, see toob kaasa teatava hirmu elu ees. Ta tunneb vastutust ja armastust inimkonna vastu. Eelistab vabaabielu.

DIANA. Pehme, tundeline, väga kodune ja naiselik. Kaldub tihti tühiste asjade puhul, vahel ka põhjusetult närvitsema. Töötab enamasti teiste hüvanguks. Tal on peen ilu- ja kunstimaitse. Armastuses jääb tal puudu eneseusaldusest.

DOLORES. Võimeline sügavateks enesevaatlusteks, vaimseteks pingutusteks ja pikkadeks õpinguteks. Edukas kunsti- ja haridussfääris. Elu materiaalsele küljele pöörab vähe tähelepanu. Elu vältel on abielusid rohkem kui üks.

DORIS. Väga närviline ja materiaalsetes asjades saamatu. Saab inspiratsioone ja ilmutusi. Sageli on tal kõrged anded kirjanduse ja kunsti alal. Armastuses ootavad teda raskused, sest tema nõudlikkus partneri suhtes on kõrge.

E

EBE. Seltskondlik ja hakkaja, peab alati meeles omi vanu sõpru. Tal on edu tegelemisel kunsti või muusikaga. Sõpru on tal palju ja elu õnnelik. Leiab varakult oma armastatu, keda oskab ka vääriliselt hinnata.

EDA. Erksa meele ja terava keelega. Ta on pillaja, kuid suudab siiski enda majanduslikku olukorda kontrollida. Tal on elus alati kindel eesmärk. Võime teha kiireid ja õigeid otsuseid muudab teda edukaks kõigis tema ettevõtmistes.

EDGAR. Domineeriv, suuremeelne, oskab rikkusega ümber käia, edukaim kõrgetes ametites. Agressiivne töösituatsioonis.

EDITH. Resoluutne, individualistlik. Kuigi tema elus on vähe koostööd teistega, on need vähesed suhted kolleegidega positiivsed. Vajalikul hetkel asub juhtima, võttes üle initsiatiivi. Tal on oht mehi enesest eemale peletada oma liigse enesekindlusega.

EGON. Võimukas ja omab suurt autoriteeti tuttavate seas. Saavutab kergesti materiaalse edu. Elus võib ette tulla ka raskeid finantsprobleeme, kuid need ületab ta mängleva kergusega. Armastuses vähem edukas, kuna tunded on allutatud mõistusele.

EINAR. Andeks ja kõrge intellektiga. Tema elu on täis ideaale. Ta valib äärmiselt hoolega sõpru ja neistki läheneb ta vähestele. Ta pole seltsiv. Armastuses
puudub kannatlikkus ja oskus kaaslasest aru saada.

EINO. Otsib rahu, vaimsust ja mõistmist ning ei hooli materiaalsetest hüvedest. Elus jääb tihti üksildaseks oma sügava siseelu tõttu. Teda peetakse jahedaks ja reserveeritud inimeseks. Abielu toob harva õnne.

ELINA. Uudishimulik, januneb seikluste järele. Vahel raske, aga alati vaheldusrikas elu. Elus tuleb ette palju reise ja sagedasi muutusi. Seksuaalelus liiga isekas. Tundeelu vaba piiravatest moraalinormidest, sealjuures aga pindmine.

ELISABETH. Mitmekülgne, mõistev ja intuitiivne. Oma olemuselt suursugune ja aldis eneseohverduseks. Ta on hinnatud abikaasa; armukesena oleks tal raske tasakaalustada oma tundeelu.

ELLE. Juurdleb, keerulistes olukordades leiab tihti originaalseid lahendeid. Kui ta näeb, et kedagi ebaõiglaselt koheldakse, on ta varmalt appi minemas. Tema tutvusringkond on suur, sõpru palju.

ELLEN. Tema puhul on kõrge eesmärgi saavutamine täiesti loomulik. Madal positsioon, vähene raha ja igav töö pole talle vastuvõetavad. Teiste ellu ta ei sekku, ka ei soovi ta, et tema asjadesse sekkutaks. Kõigele positiivsele kipub panema pidurit isekas iseloom.

ELMAR. Elus tuleb ette palju pingutavat ja rasket tööd, ta täidab aga kõik ülesanded täpselt ja püüdlikult. Tema õlgadel on suur vastutuse koorem ja paljud usaldavad teda. Pühendab palju aega oma perekonnale.

ELO. Sarmikas ja seksapiilne. Elu on tal romantiliste seikluste ja reisidega küllastatud. Oma arukuse ja usaldusliku suhtumisega abikaasasse kindlustab ta eeskujuliku abielu.

EMIL. Tal on palju sõpru ja kaaslasi ning teda peetakse andekaks ja inspiratsiooniküllaseks isiksuseks. Elab rahulikult ilu ja armastust otsides. Probleemid elus pole suured ja lahenduvad suhteliselt kergesti. Pooldab vabaabielu.

ENDA. Kitsarinnaline ja ühiskondlikest hinnangutest mõjutatud. Mõningane otsustusvõimetus tingib seda, et ta peab teatud olukordades just otsustama ja vastutuse enda kanda võtma. Kohaneb raskelt uute olukordadega. Abielus domineeriv partner.

ENDEL. Elu on täis tõuse ja mõõne, võitlust ja tööd. Kuna ta pole keskpärane, pole tal vaenlastest puudu. Nad kaovad aga kohe kui ta neile julgelt vastu astub. Tema sõpradest saavad tihti tema vaenlased, seetõttu sõprade valimine on väga oluline.

ENDLA. Väga äge ja tujukas. Kui ta on tasakaalust väljas, siis võib ta anda olulistele küsimustele seosetudi vastuseid. Tema elus on mitmeid armumisi, kuid abielu kujuneb tihti vaevaliseks. Tülid abikaasaga on reeglina kauakestvad.

ENE. Ülisentimentaalne, otsib elus kindlat tuge, kaldub noorelt abielluma, hoolitsev vanade inimeste suhtes. Majanduslikult arvestav. Abielusuhetes domineeriv.

ENEL. Endassesulgunud, ei oska oma kestast väljuda. Kui suudab oma probleemidega toime tulla, siis saavutab edu nii töös kui armastuses. Perekonnaelus on närviline ja tal on raskusi, et maha suruda oma isekust.

ENN. Tugevalt reglementeeritud käitumisega, hea perekonnaisa, töökas, kaldub pedantsusele.

ENNA. Unistaja, kes otsib siiski teadmisi ja tarkust. Elab rahulikku ja tasakaalukat elu, ei hooli materiaalsetest väärtustest. Talle sobib pedagoogi või arsti elukutse. Abielus peab oma partnerit väga hoolikalt valima.

EPP. Autoriteetne, peab teiste juhtimist oma sünnipäraseks õiguseks, loob endale ise probleeme, seksuaalelus meeleline.

ERIK. Kõrgete taotlustega, rühib kindlalt oma eesmärgi suunas, vaatamata takistustele. Tal on palju eluvõitlusi, kuid ta on naeratav raskustes
ja tugev õnnetuses.

ERIKA. Enamasti suuremeelne inimene, keda võib usaldada, Temas on palju tahtejõudu ja rasketes oludes vastupidamist. Keskeas oht muutuda sallimatuks ja tigedaks oma lähikondlaste vastu. Abielusuhetes jahe.

ERKI. Tema isiksus jätab inimestesse kauakestva jälje. Oma sõpradest on tal palju abi. Tema kõrval on alati keegi, kes on end täielikult temale pühendanud. Elu võimaldab tal palju reisida.

ERNA. Hiilgav rahusobitaja ja kompromissimeister. Tegutseb väga hästi koos teistega, meeskonnatöö hing. Elus otsib kiindumust ja sõprust ja leiab mõlemad. Vabasuhted armastuses on talle vastuvõetamatud.

EVA. Jõuline, edasipüüdlik, originaalne, on õnnelik, kui saab juhtida ja viia ellu oma ideid.

EVE. Vabameelne, jumaldab seiklusi ja riski. Otsib vaheldust ning saavutab suurimat edu elukutsetes, mis viivad kokku erinevate inimestega. Tal on hea kõneanne.

EVI. Julge iseloomuga, lahendab külmavereliselt kõik probleemid ja olukorrad. Tema elus on palju vaenlasi. Inimesed, kes veel eile olid väga lähedased, võivad juba homme ihata tema hävingut. Elus tuleb ette kohtuskäimisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles