Millised treeningud vähendavad kõige tõhusamalt stressi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Liikumine ja venitamine on head moodused stressiga võitlemiseks. Isegi kui sa ei pea end just spordifanaatikuks, leiad kindlasti sinagi endale sobiva treeningu, mis parandab enesetunnet ja mõjub tervisele hästi.

Järgnevalt on välja toodud mõned treeningud, mis aitavad kõige paremini stressi vastu võidelda, kirjutab Genius Beauty.

Kikkpoks

Kui koged stressi, siis tahad ehk kellelegi või millelegi virutada, seega kikkpoks tundub olevat õige spordiala stressi maandamiseks. Kikkpoksiga tegeledes väheneb stress ja ühtlasi muutub su keha tugevamaks.

Jooksmine

Jooksmise jaoks pole peale tahtejõu midagi tarvis, pealegi on seda võimalik teha täpselt siis, kui sa ise tahad ja nii kaua, kui ise tahad. Jooksmise ajal on hea oma mõtteid analüüsida või lihtsalt oma lemmikmuusikat kuulata, mis sobiks su tempoga. Jooksmine aitab üpris tõhusalt aju välja lülitada.

Jooga

Jooga aitab lihaseid ideaalselt venitada. Lisaks sellele on jooga lõõgastav ja aitab mõtteid puhastada. Joogat võib teha üksinda või grupis, kui tahad kogemust teistega jagada. Joogastiile ja -poose on niivõrd palju, et igaüks leiab endale sobiva.

Ujumine

Ka ujumise puhul pole oluline, et sa korralikult trenni teeksid - hüppa lihtsalt basseini ja uju täpselt nii, kuidas sulle meeldib. Kui sul pole tahtmist ujuda, siis suple niisama basseinivees. Ujumine aitab lihaseid venitada ja annab särtsu, et jaksaksid oma igapäevaste asjadega tegeleda.

Tantsimine

Kas sina oskad tantsida? Tantsida võib vabalt oma kodus, kartmata, et keegi sind näeb või su tantsuliigutusi kritiseerib. Lihtsalt liiguta end muusika saatel, lase lõdvaks ja tantsi täpselt nii, kuidas sulle meeldib. Peagi tunned, kuidas muremõtted hajuma hakkavad. Samuti aitab tantsimine hästi kaloreid põletada.

Sulgpall

Sulgpall - või üldse reketit vajavad sportmängud - nõuavad kõvasti käega vehkimist, mis aitab viha ja muretsemist leevendada. Kogunenud energia saab vaid minutite jooksul kulutatud.

Rohelised hobid

See pole küll otseselt treening, kuid looduses tegutsemine on hea stressimaandaja. Loodus aitab mõtted mujale viia. Kui aias on vaja suuri mullakotte või potte liigutada, siis saad ka paraja füüsilise koormuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles