Levinud müüdid abielu kohta, mis ei vasta tõele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Abielu paistab olevat teema, mille kohta paljudel on oma arvamus ja mille kohta alati tahetakse nõuandeid jagada. Sageli ei tasuks aga uskuda neid, kelle abielu on vaid aasta või kaks kestnud, pigem tuleks nõuandeid küsida neilt, kes on juba 30 aastat koos olnud.

Järgnevalt on välja toodud levinud müüdid abielu kohta, mis ei vasta tegelikult tõele, kirjutab Allwomenstalk.

Tülitsemine puudub

See on kõige rohkem levinud müüt, mille võib leida mitmest abielu käsiraamatust. Kuigi võib tunduda, et vaidlemine ja tülitsemine sümboliseerivad halba abielu, ei tähenda, et seda tasuks uskuda. Kõik inimesed vaidlevad mõnikord teistega, isegi parimatel sõpradel esineb erimeelsusi. Kui teil on vaja vaielda, siis tehke seda. Halb abielu on hoopis see, kus partnerid ei suhtle omavahel ja tunnevad teineteise suhtes vastumeelsust.

Sa pead leidma oma teise poole

On ütlematagi selge, et abielust ei tule midagi välja, kui sul pole partneriga midagi ühist. Teisest küljest ei pea te ka kõige osas ühel meelel olema, tähtis on see, et teie põhimõtted elu alustalade osas ühtiksid. Te ei pea jagama usulisi tõekspidamisi, hobisid või sõpru, oluline on, et suudate kompromisse leida. Kui astute suhtesse avatud silmadega, siis on teie suhtel ilus tulevik.

Abiellumine on viimane samm

Veel üks levinud müüt on see, et abiellumine on viimane samm. Varemalt oli nii, et abiellumisega kiirustati, sest naine oli rasedaks jäänud. Tänapäeval ei pea enam sel põhjusel abielluma. Kui tahate kohe pärast ülikooli lõppu abielluda, hoolimata sellest, et teil pole veel ühist kodu, siis tehke seda. Pulmade nimel pole hea meel raha laenata, aga kui te saate noores eas seda endale lubada, siis tasuks toimida enda soovide järgi.

Kusagil maailmas on sinu hingesugulane

Hingesugulase otsimine võib tunduda lõputu tegevusena - maailmas on miljoneid inimesi ja väga raske on oma otsinguid kitsamaks teha. Kui plaanid leida «ühe ja õige» ning alles seejärel abielluda ja kooselu nautida, siis oled pidevalt suure surve all. Võib-olla lased mitmeid suhteid käest, sest nende nimel tuleks liiga palju vaeva näha, kuid sa ei pruugigi kunagi leida seda muretut suhet, millest unistad. Kõik abieluvad vajavad veidike tööd. On ekslik uskuda, et hingesugulase leidmine tähendab muretut ja ideaalset elu.

Teie eesmärgid peaksid ühtima

Äärmiselt harvad on juhused, kus kahe partneri eesmärgid elus on täpselt samasugused. Abielud, nagu suhted üldiselt, nõuavad pühendumist ja kompromisse. Kuigi on hea, kui partneritel on tuleviku suhtes samad ootused - abiellumine, laste saamine, karjäärid - tuleb mõnikord võtta asju nii, nagu need tulevad.

Abielu on õnnelik

Ka see on üks vanimaid ja levinumaid müüte. Kahjuks on see ka üks kurvemaid. Kõik abielud ei ole õnnelikud. Mõnikord on abikaasad õnnetud, kuid nad keelduvad abielu lahutamast erinevatel põhjustel. Vahel tuleb aktsepteerida seda, mis sul on või olla piisavalt julge, et enamat küsida.

Seks muutub igavaks

Vallalistele meeldib väita, et nad ei taha abielluda, sest nende voodielu muutub siis igavamaks. See ei vasta kõigi paaride puhul tõele. Kui sa oled abielus ja keeldud leppimast sellega, et su seksuaalelu muutub igavaks, siis see ei muutu igavaks. Olete ju enne abiellumist mõnda aega suhtes olnud, kui teie voodielu on määratud igavaks muutuma, siis oleks see juba juhtunud.

Kaotad oma vabaduse

Ka see ei vasta tõele. Kuigi sa ei saa enam päris sellist elu elada nagu vallalisena, ei võta keegi su vabadust siiski ära. Sina ja abikaasa võite elada oma elu täpselt nii, nagu teile meeldib. Ära lase oma elul täielikult muutuda vaid seetõttu, et teil on sõrmused sõrmes.

Lapsed muudavad abielu õnnelikumaks

See on levinud eksiarvamus abielu kohta. Kahjuks näitab statistika, et see ei vasta üldse tõele. Lapsed võivad abielus olevate inimeste õnnetunnet hoopis vähendada. See võib tunduda õnnetu faktina, kuid see vastab tõele ilmselt vaid juhul, kui üritate lapse abil oma suhteid parandada. Ära kasuta last nagu plaastrit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles