Inspireeriv lugu: ilublogija õpetab, kuidas vähktõvega glamuurselt võidelda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Cannon
Laura Cannon Foto: lauralouiseandhernaughtydisease.blogspot.com/

Vähktõbi on kõigi inimeste jaoks laastava mõjuga, ent noortel naistel, kel on diagnoositud vähk, on sageli raskusi leidmaks eakaaslasi, kes nende läbielamisi mõistaks.

Ilublogija Laura Cannon oli 22-aastane, kui tal diagnoositi rinnavähk. Noor naine pöördus abi ja tugi leidmiseks internetti ning avastas, et paljud inimesed on oma haigusest ja sellega võitlemisest blogi kirjutanud, noorimad neist olid 30. eluaastates, vahendab The Gloss.

«Noores eas on selline diagnoos eriti ränk, sest ma olin just iseseisvaks saanud ning olin iseseisvust vaid natukene maitsta saanud, kui minult see uuesti ära võeti. Uuesti teistest sõltuma hakkamine oli väga karm,» ütles Laura.

Seega hakkas Laura pidama ilublogi nimega «Laura Louise and Her Naughty Disease», kus ta kirjutab oma haigusest ja sellest, kuidas kemoteraapia ajal ikka hea välja näha.

Ja Laura võitles oma haigusega tõepoolest glamuurselt. Kui noor naine oma juuksed maha ajas, sest kemoteraapia tõttu olid juuksed niigi hõredaks jäänud, postitas ta sellest Instagrami vahendusel pilte ja kirjutas, et kannab eredaid kontsakingi, et juustekaotusest üle saada. Tema selgitus oli lihtne: «Kui sa kannad niivõrd imelisi kingi, siis ei pane keegi su kiilaspead tähele!»

Laura on blogis kirjutanud, et tahaks pidada end tavaliseks 23-aastaseks naiseks. «Poodlemine, naermine ja ilusad asjad on suur osa minu elust. 22. novembril 2011 diagnoositi mul vähk ja kogu mu elu muutus. Ma lubasin endale, et minu võitlus selle kohutava haigusega saab olema võimalikult lühike ja lõbus. Ma kirjutan oma läbielamistest blogi, et teile meelde tuletada oma rindasid kontrollida ning enda lugu jagades inimeste teadlikkust tõsta.»

Laura naljakas kirjutamisviis, hea stiilitunnetus ja kaunis olemus on talle üle 100 000 järgija toonud. Paljud noore naise fännid võitlevad isegi vähiga ning nad ei leidnud kusagilt ilunõuandeid, sest mitte keegi polnud enne kirjutanud sellest, kuidas hooldada kemoteraapia poolt rikutud küüsi või kuidas erk, trendikas huulepulk muudab välimuse tervemaks.

Laura on oma haiguse seljatanud, kuid jätkab blogi pidamist. Ta kavatseb oma läbielamistest kirjutada raamatu.

Vaata Laura blogi siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles